Pe cer au aparut trei sori

Un barbat din Rusia a reusit sa filmeze un fenomen rar produs deasupra tarii sale. Pe cer au aparut trei sori, ca urmare a producerii fenomenului cunoscut sub denumirea de "parhelion".

Barbatul din Moscova a fost uluit de ceea ce a vazut si a reusit sa filmeze acest fenomen rar produs in atmosfera Pamantului, scrie ninemsn.com.au. Acesta se afla intr-un tren atunci cand a zarit pe cer ciudata aparitie.

Iluzia aparitiei celor trei sori pe cer este cauzata de cristalele de gheata aflate la o altitudine mare in atmosfera Terrei. Atunci cand cristalele respective se gasesc intr-un unghi propice, ele refracta lumina intr-un halou luminos creat in jurul Soarelui.

In schimb, cand cristalele de gheata coboara in atmosfera, ele dau nastere la doua lumini distincte, in plus fata de Soare.

In prezent, astrul nostru este in faza de activitate maxima a ciclului solar, insa doar teoretic. In ciuda acestui aspect, Soarele este in cea mai inactiva perioada inregistrata in ultimii 100 de ani.

Specialista Lucie Green, de la un laborator specializat din Londra (Mullard Space Science Laboratory), spune ca acum Soarele "doarme", aceasta lipsa de activitate putand duce la temperaturi foarte mici inregistrate in special in Europa.
http://www.youtube.com/watch?v=pNTeVSkIwbE#t=31

Author:

Facebook Comment