Piturca vrea acum copilul?

Deşi selecţionerul speră să împartă custodia lui Edan cu fosta, Vica, el a cerut ieri suspendarea plăţii pensiei alimentare până la finalizarea procesului

Nu trece luna fără o schimbare de poziţie în „procesul-telenovelă" care-i are personaje principale pe Vica Blochina şi selecţionerul Victor Piţurcă. Ieri, s-a mai consumat un nou episod. Antrenorul naţionalei de fotbal a cerut, prin avocaţi, să nu mai plătească pensia alimentară pentru fiul său, Edan (7 ani), până la finalizarea procesului de custodie.
Ce e valabil azi, nu mai e valabil şi mâine. Cam la asta s-ar rezuma situaţia între Vica Blochina şi Victor Piţurcă. Foşti iubiţi mai bine de 16 ani, cei doi sunt, din 2011, în război. Bătălia pentru stabilirea paternităţii băiatului Edan şi recunoaşterea sa a fost câştigată de blondină, dar acum selecţionerul ripostează dur. Nu este de acord cu suma pe care judecătorii au stabilit-o ca pensie alimentară: 2.900 de euro lunar (micşorată de la 8.900) şi, în plus, a cerut şi custodie comună. Surse din anturajul selecţionerului ne-au declarat că Piţi şi-ar dori ca Edan să locuiască o perioadă acasă la Vica, singura locuinţă pe care a avut-o de când puştiul s-a născut, apoi acelaşi număr de zile şi la el acasă. Pe scurt, şase luni la el, şase luni la mamă. Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, susţine avocatul Vicăi Blochina.
„Pentru noi este foarte clar că singura problemă la mijloc este cea a banilor, nicidecum creşterea sau educaţia minorului", a declarat avocatul. Părerea acesteia este susţinută şi de acţiunea pe care Piţurcă a introdus-o ieri în instanţă. Prin reprezentantul său legal, selecţionerul a solicitat să se suspende plata pensiei alimentare până la finalizarea dosarului de custodie.
„Nu vreau să mă hazardez, dar nu cred că va avea câştig de cauză cu această solicitare. E a treia pe care a făcut-o, primele două fiindu-i respinse. Piţurcă a explicat că se simte prejudiciat, că el nu poate plăti pensie alimentară mai mare de 4000 de lei şi că în nici un caz nu are cum să achite aproximativ 12.000 de lei (în jur de 2.900 de euro), cât a decis instanţa", ne-a mai declarat avocatul lituaniencei. Dacă nu vor exista răsturnări de situaţie, Piţi şi Vica vor fi faţă în faţă la 29 ianuarie, atunci când cei doi vor fi interogaţi de judecători, la fel ca şi martorii pe care ei îi aduc. În plus, tot atunci, şi Edan va fi nevoit să răspundă întrebărilor judecătorului, într-o discuţie privată, în camera de consiliu.

 


Author:

Facebook Comment