Plante care te ajuta sa ai un somn linistit

Tot mai multe persoane se plang ca nu pot dormi ori ca au un somn superficial si dimineata se trezesc mai obosite si incapabile sa se concentreze pe activitatea de peste zi. Solutia nu sta in medicamente, care nu asigura, nici pe departe, acel somn cu adevarat linistitor si odihnitor, In plus, acestea au si efecte secundare, precum senzatia de mahmureala, de cap greu, ameteli, tulburari de vedere, senzatia de gura uscata, si dau dependenta.
Cine este constient de ravagiile pe care le pot produce in organism medicamentele de sinteza se va orienta spre remediile naturale si va adopta un regim de viata mai echilibrat si mai sanatos.
Sunatoarea
Este o planta cu inestimabile calitati curative. Infuziile de sunatoare, pulberea ori tinctura pot inlocui cu succes antidepresivele. Tictura de sunatoare este un bun adjuvant in tratarea insomniei. Sunt recomandate 30 de picaturi de doua-trei ori pe zi, diluate in apa.
Pulberea se obtine macinand planta bine uscata si maruntita in rasnita electrica de cafea, dar nu mai mult de cat se consuma in doua saptamani, deoarece dupa aceasta perioada isi pierde calitatile curative. Tinctura de sunatoare poate fi folosita doi ani de la data cand planta a fost culeasa.
Infuzia de sunatoare bauta seara, inainte de culcare, ar fi insa, alegerea perfecta. Adauga-i si un varf de lingurita de miere de albine si cateva picaturi de zeama de lamaie. Bea-o calda, incet, inghititura cu inghititura, goleste-ti capul de gandurile chinuitoare, inchide televizorul si culca-te.
Paducelul
Ceaiul de paducel alunga insomnia, inlatura migrena, tulburarile legate de menopauza, echilibreaza tensiunea arteriala, vindeca anginele pectorale si dereglarile produse de aparitia ciclului menstrual. Ca leac impotriva insomniei se recomanda o cana cu infuzie de paducel, inainte de culcare sau 10-15 picaturi de tincture de paducel, seara.
Valeriana
Despre valeriana se spune ca ar fi cea mai cultivata planta medicinala din lume, dovada ca oamenii o cauta si o folosesc. Valeriana indeparteaza frica si stresul, calmeaza gandurile si emotiile si induce un somn linistit si odihnitor. Se utilizeaza, mai ales, sub forma de tinctura, diluata in putina apa, luata de doua, trei ori pe zi si seara, inainte de culcare.
Pune-ti langa perna pe care dormi un saculet cu ace de brad. Pentru parfumarea aerului din camera nu mai folosi odorizantele din comert. Orienteaza-te spre produse naturale: coji de fructe, petale de flori, crengute uscate de copaci. Inchide televizorul daca vrei sa adormi repede. Goleste-ti capul de ganduri si repeta-ti, precum eroina din “Pe aripile vantului”, ca “si maine e o zi.”

Author:

Facebook Comment