Protest autorizat fata de exploatarea gazelor de sist

Reîncep protestele faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de șist din județul Vaslui. Locuitorii din satul Armășoaia, comuna Pungești, vor participa astazi la un miting, primul organizat cu autorizaţie în zonă. Alături de ei vor veni militanţi ai organizaţiilor pentru protecţia mediului din mai multe zone ale țării.

La ora 13.30 este programată prima acțiune de protest autorizată faţă de exploatarea și explorarea gazelor de șist din zonă. La acest miting și-au anunțat prezența peste 200 de persoane, însă nu este vorba doar despre locuitorii din zonă. Solidari cu cei care vor cere organizarea unui referendum, prin care să se stabilească la nivel local dacă trebuie începută explorarea gazelor de șist, vor fi și participanți din Vaslui, Iași, dar și alte zone ale țării.
De asemenea, oamenii vor să scape, spun ei, de presiunea jandarmilor, așa că vor cere ca aceștia să plece din comuna lor. Protestatarii spun că vor lupta până când compania Chevron va decide să renunțe la explorarea gazelor de șist din zonă, iar dacă va fi nevoie se vor muta cu acțiunile de protest chiar în București.

Author:

Facebook Comment