Romanii care au uimit America

Sportivii romani Nicolae Istrate si Florin Craciun au reusit o calificare importanta pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Soci, acestia urmand sa intre in proba de bob.

Performanta celor doi boberi este cu atat mai mare cu cat ei participa cu cel mai vechi bob din competitie, reprezentantii federatiilor straine ramanand uimiti de echipamentul lotului roman, noteaza ziarul Ring.

Nicolae Istrate si Florin Craciun au reusit sa se califice la cea de-a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna intr-un bob "de epoca", presedintele Federatiei Romane de Bob si Sanie, Sorin Buta, declarand ca nu exista fonduri suficiente pentru cumpararea unor noi echipamente.

"Federatia Internationala de Bob si Sanie se mira de aceasta performanta, ca de altfel si federatiile din celelalte tari. John Morgan, comentatorul american de la Cupa Mondiala de la Saint Moritz, a facut un comentariu: ", a declarat Sorin Buta pentru Ring.

Potrivit presedintelui Federatiei, un bob performant costa circa 60 de mii de euro, o suma mult prea mare pentru bugetul actual. Cu aceeasi problema se confrunta si sportivii de la patinaj, pentru care o singura pereche de patine costa circa 8 mii de euro.

"Daca ne vom clasa in primii 10 inseamna ca vom face o performanta remarcabila", a adaugat Buta.

O alta mare problema pentru boberii romani este legata de faptul ca nu au unde sa se antreneze, pista de la Sinaia fiind impracticabila. O pista noua ar costa circa 15 milioane de euro.

Author:

Facebook Comment