Rutabaga, radacina care combate cancerul

Rutabaga seamana foarte mult cu napul, dar este ceva mai mare si are miezul moale, de culoare portocalie. Radacina este un hibrid intre nap si o specie de varza salbatica. Prima data a fost descoperita in Suedia si din acest motiv mai este cunoscuta sub numele de “swede” – “suedez”. Contine foarte putin sodiu si este o sursa buna de vitamina C.

Rutabaga poate fi consumata cruda sau gatita. Trebuie sa o curatati de coaja ca pe un cartof.

Top patru beneficii importante

1. Mentine Colonul sanatos

Pentru a scapa de resturile acumulate in colon si pentru a-ti pastra sistemul digestiv sanatos, ai nevoie sa cresti aportul de fibre, iar rutabaga contine 12% din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

2. Ajuta la slabit

Rutabga contine toate mineralele esentiale, in special magneziu si potasiu, ambele responsabile de reglarea metabolismului si contractiile muschilor. In plus, contine putine calorii si poate fi usor inclusa in dietele de slabire.

3. Combate cancerul

Radacina este bogata in izotiocianati, compusi care joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism, potrivit Institutului Linus Pauling.  In plus, rutabaga sunt crucifere, la fel ca varza si brocoli cunoscute pentru proprietatile lor anticancerigene.

4. Amelioreaza astmul

Datorita continutului de vitamna C (53% din doza zilnica recomandata), rutabaga amelioreaza simptomele astmului.

Author:

Facebook Comment