Sfaturi daca ai probleme cu spatele

Gatul ti-e intepenit, umerii sunt tensionati, iar durerea coboara spre omoplati si uneori chiar mai jos. Acestea ar putea fi semnele unei artroze incipiente. In acest caz, iti face bine orice activitate. Important e sa inspiri profund si sa-ti aerisesti plamanii. Nu-ti anula cursurile de dans sau de aerobic! Durerile vor inceta imediat ce muschii se vor incalzi.
SFAT: Maseaza-ti muschii care te dor cu o crema care stimuleaza circulatia sangelui. Inainte de a face sport, inclina capul in stanga si-n dreapta si roteste-ti bratele.
Partea inferioara a spatelui te supara mai ales seara. Chiar si mersul devine stanjenitor. Acest lucru li se intampla mai ales persoanelor supraponderale, fiind o problema de mecanica: muschii nu sunt suficient de puternici pentru a sustine corpul. Trebuie sa-ti intaresti musculatura spatelui si sa slabesti. Poti practica inotul si mersul pe bicicleta; aceste sporturi pun in miscare muschii paravertebrali, fara sa afecteze articulatiile.
SFAT: Suge burta cand mergi pentru a micsora povara muschilor spatelui.

Ti-a intepenit spatele
Ai facut un efort neobisnuit si te doare tot spatele fiindca ti-ai solicitat in mod exagerat muschii. Fa exercitii usoare de relaxare si de intindere a musculaturii. Dupa ce a trecut criza, trebuie sa intaresti muschii spatelui pentru a evita recidiva. Asociaza mersul pe joc cu exercitiile Pilates.
SFAT: Evita sa stai mult timp aplecata, sa duci bagaje grele si sa cari ceva in spate.

Ai o usoara scolioza
Ai dureri difuze si iradiante in partea superioara a spatelui si la nivelul omoplatilor. Ele sunt provocate de devierea coloanei vertebrale. Fa zilnic exercitiile recomandate de medic. Poti juca tenis, pentru ca acest gen de sport nu accentueaza curbura coloanei vertebrale.
SFAT: Nu sta mult cu spatele aplecat si nu te inclina in lateral. Nu exercita presiune asupra coloanei.

Author:

Facebook Comment