Sfaturi pentru ingrijirea buzelor uscate

Cand ti se usuca buzele, volumul si finetea lor se diminueaza, iar confortul tau scade alarmant. Inamicul numarul unu al buzelor este deshidratarea. Iarna, frigul si vantul contribuie si ele din plin la uscarea si craparea lor. Cea mai sigura cale pentru protectia buzelor si a pielii lor fine o reprezinta hidratarea interioara si ingrijirea cu balsamuri delicate.

Ce te faci cand se usuca?

In primul rand, rezista tentatiei de a-ti umezi buzele, pentru ca acest gest le accentueaza uscaciunea. Renunta la ruj si foloseste balsamuri grase cu glicerina, miere sau aloe, care sunt calmante si hidratante. Aplica balsamul sau uleiurile protectoare numai dupa o exfoliere blanda si dulce.

Uleiul de masline, zaharul, mierea si sucurile de fructe sunt tratamente ideale atat in perioadele in care buzele sufera, cat si pentru ingrijirea lor frecventa. Prepara-ti chiar tu cateva masti naturale, comestibile si foarte dulci!

Masca reparatoare

Este ideala pentru buzele crapate, care te ustura. Amesteca toate ingredientele si unge-ti buzele cu un strat gros din crema obtinuta, de mai multe ori pe zi. Masca se aplica dupa ce ai indepartat cojitele cu unul din exfoliantele de mai sus. Lasa actioneze cel putin cinci minute si aplica de mai multe ori pe zi.

o lingurita cu infuzie concentrata de tei + o lingurita cu miere + o lingurita cu ulei de masline

Scrub delicios

Poti folosi acest scrub cand buzele sunt uscate, pentru a scapa mai usor de cojitele dureroase, dar si ca tratament de ingrijire, o data pe saptamana.

o lingurita cu zahar brun + o lingurita cu ulei de struguri + suc de pepene verde sau galben.

Masca hranitoare

Este cea mai buna masca-tratament pentru buze, indiferent daca sunt sanatoase sau suferinde. Cu multe vitamine si grasimi bune, buzele se vor simti foarte bine. Se aplica pe buzele curate si se lasa sa actioneze cel putin cinci minute.

o lingurita cu mango + ulei de masline (migdale) + o felie de banana

Author:

Facebook Comment