Soarele se va stinge?

Comportamentul neobișnuit al Soarelui îi îngrijorează pe oamenii de știință, care încearcă neputincioși să găsească o explicație plauzibilă. Ei spun că Soarele a intrat într-o perioadă de acalmie, ceea ce înseamnă că pur și simplu a adormit.
Numărul de pete solare a scăzut brusc, iar acest fapt coincide cu iernile extrem de reci și temperaturi sub limita normalului. Richard Harrison, fizician solar, a declarat pentru postul de televiziune BBC că în lunga sa carieră de peste 30 de ani nu a văzut ca Soarele să se comporte de o asemenea manieră.
În conformitate cu studiile realizate de Harriosn, rata petelor solare este în scădere dramatică, exact la fel cum s-a întâmplat și în secolul al 17-lea, când s-a înregistrat o mini eră glaciară. Atunci a fost o perioadă în care pentru mai mulți ani consecutivi iarna a pus stăpânire pe emisfera nordică. Tamisa a înghețat complet. Marea Nordului la fel, iar foametea s-a răspândit în întreaga Europa. Toate aceste evenimente tragice au avut legătură directă cu comportamentul Soarelui și cu scăderea numărului de pete.
Același lucru se poate întâmpla și în prezent, dar să nu uităm că vremurile s-au schimbat și într-un fel sau altul omenirea va putea contracara această posibilă mini eră glaciară. Foametea și frigul nu vor mai fi o problemă, dar cu toate acestea cu siguranță că vor exista pagube materiale inimaginabile. Consecințele sunt extrem de greu de prezis în aceste moment.
Specialiștii sunt sceptici cu privire la ceea ce ne va aduce viitorul. Unii dintre ei cred că în maximum 40 de ani era glaciară se va așterne peste întreaga planetă și probabil că va dura mai multe zeci de ani. Singura problemă este cea a stării periodice de adormire în care intră Soarele. Acest ciclu de peste 400 de ani, dacă se va repeta, atunci cu siguranță că perspectivele asupra stelei noastre se vor modifica complet.

Author:

Facebook Comment