Solutii eficiente pentru dinti stralucitori

De cate ori nu le-ai vazut pe starurile de la TV afisand un zambet impecabil, de un alb stralucitor? Desi multe dintre ele au apelat la medicii dentisti in acest sens, exista o serie de trucuri pe care poti sa le aplici si tu, cu succes, pentru a obtine un zambet de star de cinema.

Iata cateva dintre ele!

Pasta de dinti facuta in casa

Amesteca putin bicarbonat de sodiu cu pasta ta de dinti obisnuita si spala-te pe dinti cu aceasta pasta o data pe zi. Clateste apoi cu apa de gura.

Capsunile

Ai nevoie de cateva capsuni din care sa faci un piure. Aplica aceasta pasta pe dinti cu ajutorul periutei sau degetului si lasa sa actioneze timp de cateva minute (intre 2 si 5). Capsunile sunt bogate in acid malic, iar acesta te ajuta sa elimini petele de pe smaltul dintilor. Dupa ce clatesti cu apa, spala-te pe dinti cu o pasta de dinti cu fluor.

Sare si ulei esential de menta

Amesteca jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu cu putina sare si adauga o picatura de ulei esential de menta, apoi periaza-ti dintii. Particulele din bicarbonatul de sodiu vor actiona ca un polizor pe suprafata dintilor si ii vor curata in profunzime. In plus, in combinatie cu apa, aceasta mixtura va diminua petele, iar tu vei obtine un zambet mai stralucitor.

Fructe, legume si lactate

Fructele si legumele crocante actioneaza pentru indepartarea petelor si a mancarii ramase pe dinti. Ele te vor ajuta sa produci mai multa saliva, iar acest lucru va tine la distanta bacteriile si va ajuta la albirea dintilor. Lactalele sunt o sursa bogata de calciu si fosfor si te vor ajuta sa iti protejezi smaltul dintilor.

Uleiul de masline

Seara, dupa ce te-ai spalat pe dinti, inmoaie o carpa curata in putin ulei de masline extra virgin si curata dintii usor.

Portocala

Portocala, de fapt coaja de portocala, te ajuta sa-ti albesti dintii intr-un mod cat se poate de natural. Pur si simplu decojeste o portocala si foloseste-o ca un agent abraziv inainte sa te speli pe dinti cu o pasta care contine fluor. Metoda va da rezultate in cateva zile, de aceea se recomanda sa o folosesti cel putin o saptamana.

Cenusa de lemn tare

Un alt remediu natural este curatarea dintilor cu cenusa din lemn tare. Aceasta ajuta la albirea dintilor datorita faptului ca are in componenta hidroxid de potasiu, iar acesta actioneaza ca un agent de albire. Totusi, aceasta metoda naturala nu este recomandata pe termen lung intrucat potasiul dauneaza smaltului dintilor.

Carbunele

Carbunele face minuni in albirea dintilor care si-au pierdut stralucirea. Este o metoda veche, folosita mai ales in mediul rural, care actioneaza cu succes daca este aplicata pentru o perioada mai lunga de timp. Freaca incet dintii timp de 30 de secunde pana la un minut, clateste cu apa si apoi spala-te pe dinti cu periuta asa cum faci de obicei.

Exista si varianta carbunelui vegetal sub forma de pulbere. Dizolva 150 de ml intr-o cana cu lapte cald si bea-l dimineata si seara, timp de doua saptamani, pentru o perioada de maxim sase saptamani pe an.

Author:

Facebook Comment