Tratamente naturiste pentru a scapa de matreata

Matreata este o problema stanjenitoare, dar nu imposibil de inlaturat. Incearca aceste 10 tratamente naturiste pentru a scapa de matreata:

Matreata este o descuamare a celulelor moarte ale pielii scalpului. Afecteaza aproape 70% din populatia lumii, avand cauze diverse.

1. Amesteca 2 linguri de otet de mere cu 2 linguri apa distilata si 2 linguri de ulei de masline. Maseaza capul, apoi spala parul cu sampon.

2. Decoct de brusture

Se pune la macerat (seara) 40-50 g de radacina de brusture (maruntita) in 500 ml apa; a doua zi se prepara decoctul la foc mic, apoi se strecoara.

3. Se frectioneaza pielea capului cu galbenus de ou crud amestecat cu putina apa. Procedeul se repeta zilnic.

4. Esenta de arnica

Modul de preparare a esentei: 10 g arnica uscata se pune la macerat in 100 g alcool timp de 8 zile. Esenta obtinuta se dilueaza cu apa (3-4 parti apa la o parte esenta de arnica).

5. Urzica are efecte deosebite in combaterea matretii. Ingredientele pentru aceasta reteta se gasesc la farmacie. Aveti nevoie de 40 g tinctura de urzici, 1/2 lingurita tinctura de arnica si 60 ml apa la hamamelis. Se pun toate substantele intr-o sticla si se agita bine. Se maseaza bine pielea capului.

6. Uleiul de masline este un balsam natural care ofera luciu parului si il face mai sanatos.

7. Infuzie de ceapa

Dupa ce te-ai spalat cu sampon, clateste parul cu infuzie de ceapa si maseaza bine radacinile.

8. Infuzie de nuc

Peste 50 g frunze maruntite se toarna un litru de apa clocotita; se lasa vasul acoperit 20-25 de minute apoi se strecoara. Infuzia de nuc intareste radacina firului de par si stimuleaza regenerarea lui.

9. Piper negru

Ai nevoie de 10 grame de piper negru macinat, la care adaugi zeama de lamaie si un sfert de cana de lapte. Solutia trebuie lasata sa actioneze o ora.

Author:

Facebook Comment