Uite cum poti castiga increderea pisicii tale

Pisicile sunt diferite de caini. Sunt mofturoase, au o personalitate proprie si nu asculta de stapan (in acest caz, companion) decat atunci cand... au chef. Pisicile mai sunt si fricoase si nu au incredere neconditionata in cel care o ingrijeste. Uite cum poti castiga, sau recastiga, increderea matei tale:

Tu esti cea care ii da de mancare

Atunci cand iti hranesti pisica, arata-i ca tu esti cea care face asta pentru ea: tine bolul ei de mancare in mana pana incepe sa adulmece. De asemenea, daca nu este speriata de prezenta ta, ii poti da cateva bucatele de mancare din mana.

Lasa-i un spatiu sigur

Pisica ta are nevoie de un spatiu sigur in care se poate retrage atunci cand simte nevoia. Fie ca este sub pat sau dupa un dulap, intr-un colt sau in spatele canapelei, atunci cand se ascunde acolo lasa-i destul timp la dispozitie sa iasa singura si nu o forta tu sa iasa de acolo decat daca este absolut necesar pentru sanatatea ei.

In plus, daca esti plecata de acasa, iar pisica ramane intr-o singura camera, fii sigura sa aiba la dispozitie tot ce are nevoie: hrana si apa proaspata, o litiera curata, spatiu de joaca si un geam pe care se poate uita afara.

Patut si jucarii pentru pisica ta

Asigura-i matei un loc in care sa doarma - fie un patut pentru pisici asezat intr-un loc mai caldut, fie patul tau sau canapeaua. Trebuie sa stie ca poate dormi undeva comod. De asemenea, lasa-i la dispozitie si cateva jucarii, pentru ca pisicile sunt foarte jucause si au nevoie de o activitate.

Mangai-o doar cand vine ea la tine

Nu forta pisica daca ea nu isi doreste s-o mangai, pentru ca mai degraba vei parea agresiva decat prietenoasa. Las-o sa vina ea la tine - cel mai probabil va veni torcand atunci cand cere atentie si mangaieri. Poti invata in timp si care sunt zonele in care ii place sa fie mangaiata: pe barbie, pe spate, dupa urechi, pe capsor si asa mai departe.

Fara miscari bruste si zgomote puternice

Cum spuneam si mai sus, pisicile se sperie foarte usor. Asa ca daca ai a face cu o mata care si-a pierdut increderea in tine, incearca pe cat posibil sa nu o sperii mai tare: nu face zgomote puternice sau miscari bruste inspre ea, nu veni direct spre ea din fata, ci dintr-o parte si vorbeste-i usor, cu un ton neagresiv.

Author:

Facebook Comment