Varza combate constipatia, bolile de inima si Alzheimerul

Varza face parte din familia cruciferelor si este extreme de bogata in vitamine. Fie ca o consumati cruda sau gatita, aceasta leguma nu ar trebui sa va lipseasca din dieta deoarece combate constipatia, bolile de inima si Alzheimerul.

1. Combate constipatia

Varza este o sursa importanta de fibre, drept urmare previne aparitia constipatiei si promoveaza un tranzit intestinal sanatos.

2. Reduce durerile articulare

Varza are efect antiinflamator, datorita glutaminei, un compus care se gaseste in frunze, si este foarte eficienta in ameliorarea durerilor articulare, febrei si iritatiilor.

3. Scade colesterolul

Prin cantitatea crescuta de fibre, varza ajuta la scaderea colesterolului. Fibrele absorb excesul de colesterol si acizi biliari din tubul digestiv, ajutand la eliminarea lor prin scaun.

4. Lupta cu cancerul

Consumul regulat de varza are efect anticancerigen datorita antocianilor. Un studiu desfasurat in China arata ca un consum zilnic de legume crucifere (precum varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles) este asociat cu un risc mult mai mic de cancer la san.

5. Previne Alzheimerul

Varza rosie poate reduce riscul bolilor batranetii, precum Alzheimerul, datorita vitaminei K si antioxidantilor, care ajuta la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sange, inclusiv cele din creier.

Author:

Facebook Comment