Cateva remedii pentru durerile in gat

Ghimbir

Este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva durerilor de gat. Trebuie doar sa te împaci cu gustul lui, cam întepator. Pentru a-l prepara, curata o radacina de ghimbir (se gaseste la supermarket). Taie 6-7 felii de 3 mm. Torni deasupra apa clocotita si lasi doua-trei minute.

Scortisoara

Chiar daca a început sa se gaseasca si la noi ceai de scortisoara, cel mai bun este

cel preparat în casa. Iata cum faci: fierbi o lingurita de scortisoara la o cana cu apa, la care adaugi un varf de cutit de piper si doua lingurite cu miere. Mai poti amesteca doua-trei picaturi de ulei de scortisoara cu o lingurita de miere.

Maghiran

Din maghiran se face o infuzie dintr-o lingurita de pulbere de planta la o cana cu apa clocotita. Lasi vasul acoperit timp de 15-20 de minute, dupa care strecori. Acest ceai se bea întotdeauna cald si îndulcit cu miere. Este bine sa adaugi si lamaie.

Salvie

Salvia este si ea un bun remediu pentru durerile de gat, dar mai ales ca gargara. Prepari un ceai infuzand doua linguri de frunze uscate la jumatate de litru de apa. Cand s-a mai racit, adaugi otet de mere si miere, dupa gust. Din acest amestec poti bea o lingura. Restul îl folosesti pentru gargara.

Petale de trandafir

Delicatele petale de trandafir îti pot veni si ele în ajutor. In acest sens, fierbe o mana de petale zdrobite într-o cana cu apa. Strecoara si îndulceste cu miere. Durerea de gat va disparea treptat.

Cimbru si cimbrisor

Aceste doua plante sunt extrem de benefice în cazul racelilor si al durerilor de gat. Cimbrul si cimbrisorul contin o substanta care actioneaza ca un antiseptic natural. Ceaiul de cimbru se prepara infuzand o lingurita cu varf de plante într-un litru de apa.

Se lasa sa stea doua-trei minute, dupa care se strecoara. Ceaiul de cimbrisor se prepara dintr-o lingura de planta maruntita, infuzata într-o cana cu apa timp de 10-15 minute. Ceaiul se bea caldut.


Flori de caprifoi

Ceaiul de caprifoi („mana Maicii Domnului”) se prepara infuzand o ceasca de flori de caprifoi la un litru de apa timp de 10 minute. Are un efect calmant, diuretic, laxativ, antimicrobian si ajuta la expectoratie. Se beau patru cani zilnic.

Sodoul "unge" gatul

Poti prepara un sodou dintr-un galbenus de ou crud, o lingurita de miere si o cana de lapte caldut. Aceasta bautura va calma durerile de gat si va potoli tusea. Acelasi efect îl au untul sau margarina dizolvate în ceai. Atentie însa: daca ai colesterolul mare, acest tratament nu este indicat.

Author:

Facebook Comment