Menta, pentru starea de greata
Starile de greata, care sunt inevitabile dupa un consum mai mare de
bauturi alcoolice, pot fi eliminate cu ajutorul ceaiului de menta. In
jumatate de litru de apa se oparesc 50 de grame de planta. Dupa cinci
minute, amestecul se ia de pe foc si se lasa un sfert de ora la infuzat.
Se strecoara si se beau maximum doua cani de ceai pe zi, cu înghitituri
mici.
Zeama de varza e cea mai eficienta împotriva mahmurelii. Pentru ca aceasta sa-si faca efectul repede se recomanda sa se bea cate 200 ml din ora în ora, timp de jumatate de zi. Insa nu doar zeama de varza e eficienta împotriva mahmurelii, ci si muraturile, deoarece sarea combate deshidratarea care apare pe fondul consumului excesiv de alcool.
Beti zeama de varza
Zeama de varza e cea mai eficienta împotriva mahmurelii. Pentru ca aceasta sa-si faca efectul repede se recomanda sa se bea cate 200 ml din ora în ora, timp de jumatate de zi. Insa nu doar zeama de varza e eficienta împotriva mahmurelii, ci si muraturile, deoarece sarea combate deshidratarea care apare pe fondul consumului excesiv de alcool.
Mierea din galbenele, solutie antimahmureala
Un alt remediu care da rezultate excelente în eliminarea efectelor
mahmurelii e mierea de galbenele. Ai nevoie de 200 grame de galbenele,
pe care le pui la fiert într-un litru de apa.
Dupa ce amestecul a dat în clocot de patru-cinci ori, ia oala de pe
foc. Strecoara amestecul, adauga un kilogram de zahar si zeama de la o
jumatate de lamaie. Fierbe amestecul din nou, în baie de aburi, pana
cand siropul se leaga bine.
Anghinarea este buna pentru ficat
Pe langa celelalte neplaceri provocate de bautura în exces, mai pot
aparea dereglari si la nivelul ficatului. In acest sens, se recomanda
un ceai de anghinare, deoarece are rolul de a regenera celulele hepatice
si de a stimula secretia biliara.
Infuzia se prepara din doua lingurite de planta si 300 ml de apa
clocotita. Ceaiul se poate bea atat înainte, cat si dupa ce consumi o
cantitate mai mare de alcool.
Asa alungi migrena
Chinul durerilor de cap de a doua zi poate fi oprit cu ajutorul
ceaiului verde, bogat în antioxidanti. Pune trei lingurite de planta la
600 ml de apa clocotita si lasa sa infuzeze.
Apoi adauga o lingurita de miere de albine, 200 ml de apa minerala
si un varf de sare iodata. Iar pentru a mai atenua din gustul amar pune
în ceai si zeama de la o lamaie.