Ce proprietati are scortisoara

Folosită în cantităţi mici, în procesul preparării hranei, scorţişoara este un excelent tonic digestiv, reglând apetitul şi ajutând la prevenirea proble­me­lor colonului.

În Europa, este cunoscută mai ales drept condiment pentru dulciuri, fiind o prezenţă nelipsită în plăcinta cu mere, în orezul cu lapte, în diversele feluri de cozonac, ciocolată fierbinte etc. Pe lângă aroma ei extrem de apetisantă, ea are şi darul de a diminua, parţial, efectele nocive ale zahărului şi ami­donului.

În Asia, scorţişoara combinată cu piperul şi cu enibaharul este folosită la condimen­ta­rea mâncărurilor grase sau prăjite, fiind un excelent profilac­tic pentru indigestia şi tulburările he­patice pro­duse de grăsimi. În zonele din Asia cu climă mai rece (Tibet, Ne­pal, Bhutan, anumite zone ale Pakis­ta­nului) scorţi­şoara este un condiment fo­losit la prepararea unei game incre­dibil de variate de ceaiuri cu efecte de încăl­zire şi de stimulare a circulaţiei sânge­lui.

Acest condiment este în mod special recomandat persoanelor care au nevoie să scadă în greutate. Ceaiul rece de scorţişoară, băut chiar înainte de a mânca, câte o cană înainte de fiecare masă, ne ajută să consumăm mai puţină hrană şi, cel mai important, scade apetitul pentru dulciuri. Sub formă de pulbere, administrată după ce am mâncat, (câte un vârf de linguriţă de scorţişoară, adică un gram), reglează activitatea pancreasului şi glicemia, pre­lungind starea de saţietate, ajutând procesul de ardere a grăsi­milor şi prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Pentru consumatorii nocturni de hrană, care au înainte de a se culca un apetit insaţiabil, se recomandă o lingură de scorţişoară cu miere, dizolvată într-o cană cu apă fier­binte (cât se suportă) consumată cu înghiţituri foarte mici, într-o singură repriză. Acest tratament diminuează sau chiar elimină acest tip de foame, fiind un adevărat antidot pentru îngrăşare,

Author:

Facebook Comment