Solutii pentru un par frumos si sanatos

Opteaza pentru uleiul de cocos

Acizii grasi din uleiul de cocos sunt folositi de organism într-un mod diferit decat alte grasimi saturate. Unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos este acela ca are puterea de a reda vitalitatea parului.

Asadar, nu te sfii sa folosesti ulei de cocos atunci cand gatesti sau îl poti folosi ca atare, aplicandu-l direct pe par. Pe langa faptul ca împrospateaza culoarea parului, uleiul de cocos are proprietati antifungice, protejand scalpul împotriva matretii si a altor afectiuni capilare.
Nu uita de fructele bogate în vitamina C

Fructele bogate în vitamina C, precum portocale, ananas, grepfrut si kiwi au un rol important în mentinerea sanatatii podoabei capilare. Deficienta de vitamina C din organism poate duce la uscarea si ruperea parului.

Antioxidantii din compozitia acestor fructe lupta, de asemenea, împotriva radicalilor liberi din mediul înconjurator, pentru a proteja parul de efectele poluantilor. De asemenea, poti aplica fructul preparat din fructe bogate în vitamina C direct pe par, îm combinatie cu samponul pe care îl folosesti în general.

Consuma acizi grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3 din oua, nuci si somon contribuie la mentinerea stralucirii parului. De asemenea, acizii grasi pot fi obtinuti prin consumul de uleiuri vegetale sau seminte uleioase. Mai mult, proteinele, biotina si vitamina B12 din oua sunt esentiale atat pentru par, cat si pentru piele si unghii.
Avocado, bogat în vitamina E

Avocado contine cantitati mari de vitamina E, care mentine culoarea si stralucirea parului. Daca nu îti place sa mananci avocado, îl poti folosi ca masca pentru par.

Pentru prepararea mastii ai nevoie de cateva felii de avocado, 2 linguri de iaurt, un ou, o jumatate de lingurita de ulei de rozmarin si o lingurita de ulei de jojoba. Ingredientele se amesteca cu ajutorului unui blender, dupa care pasta formata se aplica pe par, masand scalpul cu miscari circulare. Dupa 20 de minute, spala-te pe cap cu sampon si balsam.

Author:

Facebook Comment