Metode naturale pentru detoxifierea organismului

Alimentaţia greşită, supraîncărcată cu alimente a căror metabolizare determină apariţia unor produşi greu eliminabili, care se acumulează (de unde şi suprasolicitarea organelor de eliminare) este una din principalele cauze care provoacă acumularea toxinelor în corp. Pe de altă parte, lipsa unui drenaj eficient prin organele de eliminare - constipaţia, lipsa unei igiene corecte a pielii, cu transpiraţie insuficientă, consumul redus de lichide, alimentele care nu drenează vezicula biliară, reprezintă tot atâţia factori nocivi.
De asemenea, la o intoxicaţie treptată contribuie şi lipsa unei alimentaţii complete, care să conţină toate substanţele indispensabile vieţii şi în cantitate suficientă.
Lipsa unei respiraţii corecte, care să dreneze reziduurile pe cale respiratorie şi să aducă oxigen spre ţesuturile şi celulele organismului, precum şi incorectitudinea ritmurilor biologice somn-veghe, repaus-activitate, participă la intoxicarea organismului. La acumularea toxinelor în organism contribuie şi stresul. Tonusul general al sistemului nervos este un factor esenţial în menţinerea echilibrului funcţional al tuturor organelor şi sistemelor corpului.
Cure pentru eliminarea toxinelor din corp
Una dintre cele mai eficiente cure de detoxifiere şi regenerare este cea cu suc de orz verde. Acesta conţine vitamine, minerale, hormoni naturali şi enzime, având acţiune de curăţire a sângelui şi organismului, de stimulare imunitară şi regenerare. Se bea sucul proaspăt de orz verde, un pahar de suc diluat şi băut înainte de masă, de 2-3 ori/zi. Cura poate dura 2-4 săptămâni.
Salata din tije de păpădie, consumul de urzici, spanac, lobodă, stevie, salată verde şi măcriş au o acţiune depurativă excelentă.
Depurative sunt şi sucurile din legume sau fructe (de obicei nu se amestecă), câte 300-500 ml/zi. Se recomandă sucul de morcovi - conţine o cantitate importantă de betacaroten (vitamina A), cu efecte benefice asupra pielii; sucul de spanac - bogat în fier şi clorofilă, cu rol mineralizant şi depurativ; sucul de ridichi - cu rol depurativ prin acţiunea sa stimulatoare hepatică şi biliară şi prin acţiunea diuretică; sucul de anghinare - care se foloseşte în combinaţie cu alte sucuri, cu acţiune depurativă şi hipocolesterolemintă.

Author:

Facebook Comment