Conopida contine substante active care previn cancerul

Conopida, broccoli, varza, verzişoare de Bruxelles, dar şi napii sunt legume care aduc cel mai mare aport asupra organismului, chiar dacă mulţi dintre noi evităm legumele albe. Conopida este o sursa excelenta de vitamina C şi de mangan, doi antioxidanti foarte puternici. Leguma albă previne cancerul sau bolile de inimă. Conopida este o leguma care trebuie consumata cat mai des, mai ales cruda. Conopida contine substante active care previn cancerul. Aceasta leguma contine substante care ajuta la detoxifierea ficatului. Studii medicale au stabilit ca aceasta planta are numeroase beneficii si asupra sistemului cardiovascular. Vitamina K din conopida are puternice proprietati antiinflamatorii si actioneaza ca regulator al inflamatiilor din organism. In concentratii foarte mici, fitonutrientul indole-3-carbinol, care se gaseste in aceasta leguma, ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange. Conopida este o sursa excelenta de fibre. Aportul de fibre absoarbe apa in tractul digestiv, ceea ce duce la inmuierea scaunului, deci la un tranzit intestinal optim. Specialistii recomanda consmul de conopida proaspata de 3-4 ori pe saptamana, cate 200-300 de grame. Din familia conopidei mai fac parte broccoli, varza, verzisoare de Bruxelles, dar si napii.

Author:

Facebook Comment