Cum se prepara tiramisu italian

Tiramisu este un desert traditional italian cu milioane de fani in lumea intreaga. Nu necesita mult timp pentru a-l prepara si nici prea multa experienta in bucatarie.
Ne impresioneaza prin aroma intensa de cafea, gustul sau echilibrat, nu foarte dulce, dar si prin aspectul sau deosebit. E greu de spus in ce zona a Italiei s-a gatit pentru prima data aceasta delicios desert, dar in trecut tiramisu purta denumirea de "bagatela toscana".
Ingrediente pentru tiramisu reteta originala
  • branza mascarpone
  • piscoturi
  • oua
  • cafea aromata si de buna calitate
  • zahar
  • amaretto
Mod de preparare
1. Pentru a pregati tiramisu original, bate spuma 3 albusuri cu tot atatea linguri cu zahar.
2. Separat, freaca 6 galbenusuri cu 3 linguri de zahar pana devine o crema deschisa la culoare, iar zaharul s-a topit.
3. Adauga branza mascarpone si 2 linguri cu amaretto si, la final, incorporeaza cu miscari de sus in jos spuma de albusuri.
4. Inmoaie piscoturile in cafeaua proaspat preparata (si racita) si asaza-le pe fundul unei tavi.
5. Toarna deasupra jumatate din crema de tiramisu si pune deasupra un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea.
6. Acopera cu restul de crema si pudreaza cu cacao. Acopera tiramisu original italian cu o folie alimentara si da la rece 4-6 ore.
  • Stiai? Tiramisu este desertul italian pe care-l gasim in toate meniurile restaurantelor din intreaga lume.

Author:

Facebook Comment