Cele mai stranii locuri din lume

Fără îndoială, oamenii sunt creaturi fascinante, plămădite din rațiune, suflet și materie, capabile de săvârșirea unora dintre cele mai remarcabile frumuseți. Nenumărate exemple prezentate în lume certifică incontestabil potențialul creator de bine al umanității.
Această dimensiune admirabilă nu pare însă a exclude deprinderile aflate la antipodul său, aceleași creaturi divine virând cu lejeritate și spre grotesc, pe care îl modelează cu o măiestrie similară. Iată câteva exemple ale celor mai sinistre locuri de pe Pământ, atent conturate de sumbrul geniu omenesc.
Muzeul de Istorie Medicală Mutter
A fost fondat în 1858, în orașul Philadelphia, de către medicul Thomas Mutter, pentru a-i iniția pe studenți în tainele anatomiei și ale anomaliilor pe care corpul uman le poate avea.
Muzeul este unul al patologiei, al vechilor instrumente medicale și al exponatelor medicale. Instituția este cunoscută pentru colecția de cranii, dar prezintă și numeroase elemente biologice unice. Între acestea cadavrul unei femei transformate în leșie în pământul în care a fost îngropată, gemeni siamezi ce împart același craniu, un copil cu două cranii și alte exponate hidoase.
Laguna Truk
O mare parte din fosta flotă aviatică japoneză zace în prezent în adâncurile Lagunei Truk, din Micronezia, din Pacific. Fundul acestei lagune este acoperită aproape în întregime de epave ale vaselor de război scufundate în 1944. Mulți scafandri se tem de influența nefastă a spiritelor echipajelor care nu și-au părăsit niciodată nava. Mulți scafandrii nu se mai întorc la suprafață din aventurile lor subacvatice.
Piața de vrăjitorie din Sonora, Mexic
Vrăjitoarele din Sonora stau ca niște statui de piatră și așteaptă răbdător în micile lor dughene din piațeta mexicană, veșnic înconjurate de un aer sumbru. Atunci când nu meditează sumbru, își promovează cu pricepere marfa și harul, făgăduindu-le clienților că pot scăpa de sărăcie sau de infidelitate. Oricine poate cumpăra de aici statuete blestemate, poțiuni misterioase, sânge de reptilă sau păsări-colibri mumificate pentru a stimula norocul.
Insula Paștelui, Chile
Insula Paștelui reprezintă una dintre cele mai misterioase insule de pe Pământ. Deși se află în Pacific, la 4200 km depărtare de Chile este considerată teritoriu al acesteia. Insula este cunoscută pentru Moai, statuile uriașe sculptate în piatră, cu un aspect misterios, cu privirile îndreptate spre cer. Nimeni nu le știe autorii, carea fost soarta lor și ce reprezintă acestea.
Niciun locuitor al insulei nu cunoaște arta prelucrării acestora și nici pentru ce au fost sculptați acești coloși, înalți de 20 metri și grei de 90 de tone. Uriașele statui au fost transportate 20 de kilometri de la cariera unde au fost sculptați până la locul unde se află în prezent, lucru de nerealizat astăzi.
Mlaștina Manchac, Louisiana
Este cunoscută sub numele de mlaștina fantomelor. Există credința că această mlaștină a fost blestemată de către o adeptă a cultului voodoo, atunci când localnicii au întemnițat-o pe motiv de vrăjitorie. După presupusul blestem al vrăjitoarei, trei sate din apropiere au fost măturate de un uragan. În prezent locul este nelocuit.
Catacombele Parisului
Ele reprezintă un faimos osuar subteran. Pereții sunt înțesați cu oase și cranii. Galeriile de oase, așezate pe trei niveluri, au o lungime de 187 km. Se spune că armate de zombi și vampiri patrulează prin ele.
Casa Winchester din San Jose, California
Misterioasa casă este colosală și plină de mister. Se pare că o ghicitoare i-a spus cândva lui Sarah Winchester, moştenitoarea unei companii care producea arme, că va fi bântuită de fantome pentru tot restul vieții sale, așa că va trebui să plece din localitatea natală în Connecticut și să călătorească spre vest, unde va avea să construiască o casă foarte mare, a cărei ridicare să dureze pe toată durat vieții femeii.
Construcția a început în San Jose, în 1884 și a durat încă 38 de ani cât a mai trăit Sarah.
În prezent clădirea este locuită de fantome ale nebuniei ei, cu scări care duc la tavan, uși în mijlocul pereților, candelabre uriașe și carlinge înfipte în grinzi. Din pricina decorului sumbru, chiar și cei sceptici cu privire la fenomenul poltergeist, susțin că au auzit sau au văzut lucruri ciudate în timpul vizitelor făcute.
Domeniul lui Mary King, Edinburgh
Este vorba de câteva străzi cu trecut sumbru. Victime ale ciumei au fost lăsat să moară pe străzi. Turiștii care vizitează strania locație susțin că o entitate invizibilă îi atinge în mod sesizabil. Localnicii susțin că vinovată pentru această situație este o fată pe nume Annie. Ea a fost lăsată în oraș de către părinții săi și a căzut victimă ciumei.
Abatia din Thelema, Sicilia
Este vorba despre un stabiliment în 1920, de către infamul ocultist Alister Crowley și folosit de acesta pe post de templu pentru organizarea unor ritualuri păgâne. El a vrut să facă o școală de magie, de practici ritualice de adorație a soarelui. În jurul său au început să planeze suspiciuni privind orgiile sexuale, ritualuri satanice de sacrificare a copiilor. Astăzi zona este dezafectată și concentrează în jurul său o energie grea și cu rezonanțe malefice.
Prypiat, Ucraina
Este un oraș părăsit , de lângă Kiev. Orașul a fost părăsit în 1986, în urma catastrofei de la Cenobîl. Chiar dacă orașul a fost părăsit, câțiva locuitori au rămas să locuiască în Prypiat. Pe frontispiciul caselor unde locuiesc această mică comunitate, scrie că proprietarul acestei case trăiește aici.



Author:

Facebook Comment