Remedii pentru vederea slaba

* Se picura in ochi cate o picatura de suc proaspat de ceapa, strecurat prin vata. Ochii va vor ustura, dar va trebui sa suportati. Tratamentul dureaza 10 zile. Paralel, se ia cate o lingurita de untura de peste, de trei ori pe zi.

* Primavara si vara se fac salate, ciorbe, supe din frunze proaspete de urzica mare. De asemenea, se recomanda sa se bea zilnic cate 100-200 ml de suc proaspat preparat din frunze de urzica mare. Acest remediu le este indicat si nevazatorilor.

* Pentru tratarea si profilaxia vederii slabe se administreaza cate 1/2 - 1 lingurita de polen, de 2-3 ori pe zi, timp de o luna.

* Peste 150 g de ghimbir macinat se toarna 800 ml de vodca si se lasa la macerat, la intuneric, timp de 2 saptamani, agitand periodic continutul, dupa care se strecoara. Se administreaza cate o lingurita de macerat diluat in apa, de 2 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.

* Peste amestecul format din 30 g radacini de valeriana si 50 g frunze de levantica, uscate si maruntite, se toarna 1 l de vin alb. Se lasa sa macereze timp de 3 zile, agitand periodic continutul, si se strecoara. Se administreaza cate o lingura de macerat de trei ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa. Paralel, se toarna in palme 1-2 picaturi de ulei de lavanda si amoniac, luate in proportie de 1:1. Mainile se tin in fata ochilor zilnic, cate 5 minute.

Author:

Facebook Comment