Solutii simple pentru un somn odihnitor

Somnul este cel mai important. Cand esti odihnita poti tece mult mai usor peste problemele de zi cu zi. Dar de cand ai copii sau un job solicitant, somnul odihnitor a disparut, lasand loc doar pentru somn.
Adormi facand liste cu ce ai de cumparat maine, ce sa gatesti, ce materii au copiii la scoala, cand au serbare sau cand e sedinta cu parintii. Rar se intampla sa visezi, iar atunci ai vise despre termenele limita de la birou sau pregatirile pentru vizita socrilor.
Cum reusim totusi sa avem parte de putina odihna, macar in timpul noptii? Iata cateva solutii pentru un somn odihnitor:
Trezeste-te la aceeasi ora in fiecare dimineata
Daca nu reusesti singura, foloseste alarma de la ceas. Dar stabileste clar ora la care trebuie sa te trezesti, si fa-o zilnic, inclusiv in week-end.
Patul e important
Calitatea unui somn sta in calitatea patului. Investeste intr-o saltea buna si in perne. Vei vedea imediat diferenta.
Nu mai manca seara carbohidrati si proteine
Indigestia te poate trezi in timpul noptii. Si nu numai, o mancare grea inainte de culcare ii va da bataie de cap stomacului tau toata noaptea. Ai grija ce mananci seara dupa ora 18 si vei avea un somn linistit.
Nu mai bea cafea
Este un cerc vicios. Bem cafea pentru ca suntem obositi, si apoi nu mai putem dormi din cauza cafelei. Renunta la ea sau bea mai putina pentru a scapa de dependenta de cafeina.
Bea lapte cald sau fa o baie
Mama ta avea dreptate referitor la laptele cald inainte de culcare. Este valabil si la adulti, fiind benefic pentru un somn linistit.
Fa intuneric perfect
Orice raza, cat de mica, de lumina iti poate intrerupe somnul. Pune-ti o masca pentru ochi sau monteaza-ti draperii groase in dormitor.
Inchide televizorul
Chiar iti place sa adormi uitandu-te la televizor, dar nu este bine. Oricand te poti trezi din cauza sonorului, si pe langa asta, zgomotul de fundal nu este sanatos.
Mergi in alta camera
Expertii sustin ca atunci cand nu poti dormi, este mai bine sa te duci in alta camera si sa faci ceva ce te relaxeaza, decat sa stai in pat si sa te rasucesti de pe o parte pe alta.

Author:

Facebook Comment