Alimente negre sanatoase

Iata si cele mai cunoscute alimente negre de pe piata:
Fasolea neagra
Fasolea neagra este bogata in fibre si are o digestie lenta, fapt ce permite formarea microorganismelor sanatoase in sistemul digestiv. Impreuna cu orezul brun, fasolea neagra formeaza combinatia perfecta de proteine, foarte necesara in dietele vegetarienilor. De asemenea, fasolea neagra contine molibden, un mineral care ajuta la defalcarea sulfatilor pe care ii gasim in vin. Este bogata in vitamina B6 si acid folic, prin urmare este alimentul perfect pentru femeile insarcinate, dar si pentru cei care au probleme cu stresul.

Ceaiul negru este savuros atat simplu, dar si in diferite combinatii, fiind cunoscut pentru calitatea de a reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. In plus, protejeaza oasele si, prin continutul de polifenoli, sprijina memoria si invatarea, reducand riscul aparitiei Parkinsonului.
Semintele de chia negre

Toate semintele de chia sunt foarte sanatoase datorita cantitatii mari de acizi grasi Omega-3. Acestea ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, sprijina digestia si ofera energie, prin intermediul proteinelor pe care le contine.
Orezul negru

Il gasim mai ales in combinatia “orez salbatic” si este probabil cel mai sanatos tip de orez. Este cel mai bogat din punct de vedere al cantitatii de fibre si priteine si are mai multi antioxidanti si antocianine decat murele. Are in compozitia sa vitamina E, avand proprietatii anti-inflamatorii si capacitatea de a vindeca nenumarate boli.
Piperul negru

Piperul negru este cel mai raspandit dintre alimentele negre si este cunoscut pentru proprietatea de a creste capacitatea organismului de a absorbi nutrientii cu circa…2000%!! In plus, stimuleaza enzimele din interiorul tractului digestiv facand digestia mai usoara, astfel ca scapi de senzatia de balonare si de gaze.
Lintea neagra

Lintea neagra este o leguma foarte sanatoasa care elibereaza puterea antocianinelor de a sprijini functiiel cerebrale, imbunatatind memoria. O cana de linte neagra contine 18 g fibre, se gateste usor si este printre putinele de acest tip pe care nu trebuie sa le tii la inmuiat inainte de preparare.
Murele negre


Murele sunt cunoscute pentru cantitatea mare de antioxidanti, dar nu sa o ignoram si pe cea de vitamina C. Este cel mai eficient aliment pentru pastrarea tenului tanar si frumos si este, de asemenea, un ajutor de nadejede pentru memorie si invatare. a.
Quinoa neagra

Toate tipurile de quinoa descriu alimentul proteic perfect. Cea neagra insa, este bogata in vitamina E, in mangan si fosfor, acid folic, zinc si fibre dietetice. Este un aliment pe care ar trebui sa-l consumi saptamanal.
Usturoiul negru


Usturoiul negru este produs in urma unui proces de fermentatie care foloseste otet balsamic si lemn dulce. Este un aliment la moda, dar are si nenumatate beneficii pentru sanatate.

Author:

Facebook Comment