Ceaiul de soc este un excelent detoxifiant si ajuta la scaderea in greutate

Socul este folosit inca din antichitate datorita efectelor sale terapeutice puternice. Se spune despre sambucul nigra, denumirea stiintifica a plantei, ca ajuta la tratarea mai multor afectiuni ale organismului. Sa vedem si noi care sunt beneficiile ceaiului de soc asupra organismului!

Detoxifiere

Ceaiul de soc este un excelent detoxifiant si ajuta la scaderea in greutate, in curele de slabire. Ceaiul are un puternic efect diuretic si laxativ.

Probleme respiratorii

 

Florile de soc ajuta la tratarea gripei, a racelii, sinuzitei, febrei si chiar a problemelor respiratorii. Sunt recomandate fie ceaiuri din flori de soc, fie bai de aburi.

Eficient in constipatie

Fiind un laxativ natural, ceaiul de soc ajuta la problemele digestive precum constipatia sau balonarea. In plus, are efect analgezic, putand fi de ajutor in tratarea durerilor de cap.



Sistemul imunitar

Ceaiul de soc ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, acesta stimuleaza circulatia sangvina, ajutand in acest fel mentinerea unei inimi sanatoase.

Antioxidant

Fructele de soc au proprietati antioxidante, fiind folosite in prepararea mastilor antiimbatranire. Puterea antioxidanta a ceaiului de soc ajuta si la eliminarea toxinelor din organism.

Cum prepari un ceai de soc?

In 250 de ml de apa fiarta se adauga o lingurita de flori de soc, apoi se acopera vasul timp de 5 minute. Strecuram si indulcim doar cu miere, daca este cazul. Se pot bea chiar si 2 cani de ceai dupa masa, pentru slabire si detoxifierea organismului.

Contraindicatii

Tinctura din fructe de soc nu se va administra nediluata, deoarece este prea puternica. Nu se recomanda consumul tincturii in caz de diaree. In cazul ingerarii unei cantitati mari, pot aparea simptomele intoxicatiei cu soc: diaree, deshidratare, voma sau arsuri gastrice.

Author:

Facebook Comment