Pentru aceasta boala se pun 50g de sunatoare , 20g de poroinic ( untul vacii ) - de la plafar , 20g de ciubotica-cucului , 10g de boabe de ienupar si 10g de cimbrisor.
Toate ingredientele se pun intr-o sticla si se acopera cu tuica de fructe de 40 de grade.
- se pastreaza la o temperatura constanta 20-30 de grade si se lasa
la macerat 14 zile agitandu-se sticla de 2-3 ori pe fiecare zi.
Dupa 14 zile se strecoara si se trage intr-o alta sticla.
Din aceasta tinctura se adauga in ceaiul facut din urmatoarele plante :
- frunze de frasin
- flori de sunatoare
- coada-soricelului
- salvie
- coada-calului
Toate aceste plante se amesteca la un loc si se prepara din ele un
litru de ceai ( pentru 1L de ceai se vor pune 3 linguri din amestecul de
plante).
Pentru 1L de ceai se pun 4 linguri de tinctura.
- Indicat este ca sa se bea cate 2 inghitituri de ceai ( cald) DIN ORA-N ORA.
Ceaiul se pastreaza in termos pentru a ramane cat mai mult timp cald.
Daca acest lucru nu este posibil , atunci se beau 3 cani de ceai pe zi - dimineata , pranz si seara.
Pentru o vindecare sigura si rapida se va urmarii consumul lui din ora-n ora dupa cum s-a precizat mai sus
Pe langa toate aceste se vor mai face si bai calde dupa cum urmeaza :
Se prepara un ceai in cantitati mari 10-50L de apa si:
- varfuri proaspete de molid
- sunatoare
- coada-soricelului
- si cimbrisor
De exemplu daca introduceti doar mainile in acest ceai pentru baie -
se vor folosi 10L de ceai - care se prepara din 4 pumni de plante din
fiecare planta - sau - cate 10 plicuri de ceai din fiecare planta ( de
la plafar).
Durata unei bai este de 20 de min - apa de la o baie se mai poate refolosi inca de 2 ori reincalzita.
Se face o baie la 5 zile timp de o luna.