Leac foarte bun impotriva caderii parului

Una dintre cauzele frecvente pentru caderea parului o reprezinta o alimentatia defectuoasa sau consumul de alimente sarace in proteine, vitamine si minerale. Cei care tin un regim alimentar foarte strict pentru o perioada indelungata, care au slabit foarte mult intr-un timp foarte scurt sau care sufera de dereglari in alimentatie precum bulimia sau anorexia, sunt supusi unui risc ridicat de pierdere a parului. Anemia (lipsa fierului in organism) sau un deficit de vitamine, nu ii mai permit foliculului sa obtina nutrientii necesari si astfel radacina slabeste si firul de par cade.

Anumite boli precum diabetul sau problemele cu glada tiroida pot provoca schimbari hormonale in organism care determina caderea parului. In cazul femeilor, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii parului, fie a aparitiei acestuia in zone nedorite precum fata sau mainile.


Sucul de ceapa si decoctul din radacina de brusture ajuta in stoparea caderii parului. Se amesteca 4 parti suc de ceapa cu 6 parti decoct de brusture si se aplica pe cap. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda. De asemenea amestecul din ceapa maruntita, un galbenus de oua, putin ulei de ricin si miere de albine ajuta in combaterea caderii parului. Se freaca usor pielea capului, se aplica o folie de plastic si apoi un prosop, se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, apoi se spala parul cu sampon si se clateste cu apa calda. Exista si un tratament mai simplu contra caderii parului si anume: se freaca pielea capului cu suc de ceapa, se sta timp de 2 ore, apoi se spala parul cu infuzie de musetel. La final se spala parul cu sampon si se clateste cu apa calda. Tratamentul se repeta de mai multe ori, la cateva zile, pana se observa o imbunatatire a situatiei.

Author:

Facebook Comment