Lucruri pe care le poti face cu o bere

Berea este una dintre cele mai populare băuturi din lume, dar știai că poți face mai mult decât să o consumi? Vezi 7 lucruri pe care le poți face cu bere.

Te ajută să dormi

Hameiul din bere poate înlocui pastilele de dormit, potrivit popularmechanics.com. Tot ce trebuie să faci este să îți speli fețele de pernă cu apă în care ai adăugat câteva linguri de bere. Mirosul de hamei te calmează și te ajută să adormi.

Te relaxează!

După o zi grea la birou, cea mai bună variantă este să îți odihnești picioarele într-un lighean cu bere. Această băutură conține enzime care înmoaie bătăturile. Pune apă caldă cât să îți treacă de glezne, apoi adaugă jumătate de sticlă de bere. Înmoaie-ți picioarele în soluția obținută și încearcă să te relaxezi.
Scoate petele de pe covoare

Petele de pe covor pot fi scoase cu ușurință cu bere. Toarnă un pic pe pată, las-o să stea câteva minute, apoi șterge pata cu o cârpă uscată. Următorul pas este să speli zona afectată cu apă și cu săpun, pentru a scoate și berea din covor. Înainte să folosești, însă, acest truc este indicat să testezi cum reacționează covorul tău la bere, pentru că pe anumite materiale pot rămâne urme.
Curăță bijuteriile

Bijuteriile de aur vor arăta ca noi, după ce le-ai curățat cu bere. Înmoaie o cârpă moale în bere, apoi șterge brățările, colierele sau cerceii pe care îi ai. Acidul carbonic din băutură va dizolva uleiurile și murdăria de pe bijuterii, iar acestea își vor recăpăta strălucirea.
Curăță mobila

Șterge mobila cu bere, pentru a ține praful departe și a da lemnului strălucire.
Te scapă de rugină

Rugina poate fi înlăturată cu bere. Pur și simplu înmoaie o cârpă în această băutură și las-o o oră pe zona afectată de rugină.
Îți scade tensiunea

Nu chiar berea îți scade tensiunea, ci mai degrabă hameiul. Fă-ți ceai dintr-o mână de hamei uscat, iar în 10 minute, tensiunea arterială ar trebui să revină la normal, potrivit menshealth.com. Nu este, însă, recomandat să înlocuiești medicamentele cu hamei.

Author:

Facebook Comment