Cateva buruieni benefice sanatatii

Pentru agricultori, buruienile sunt plante care distrug culturile pentru ca le rapesc soarele si nutrientii din sol. Pentru cei bolnavi, insa, plante precum stirul, papadia, nemtisorul, pirul, volbura, soparlita si multe altele, sunt poate singura speranta de insanatosire.

Sub denumirea generica de buruieni se gasesc plante medicinale mai puternice si mai eficiente decat multe medicamente. Iata cateva buruieni benefice sanatatii:

Papadia

Gandeste-te de doua ori inainte sa smulgi si ultima papadie din gradina. Aceasta planta reprezinta una dintre cele mai mari surse de beta-caroten din lume. In plus este bogata in proteine, minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Fiecare particica din papadie, de la radacina pana la floare este comestibila, iar consumul regulat de papadie imbunatateste functiile inimii si ale ficatului, digestia si functionarea rinichilor.
Brusturele

In copilarie ne jucam cu florile tepoase, amuzandu-ne cand ni se agatau de haine, iar ca adulti, nu stim ce sa mai facem ca sa-l indepartam din gradini. Toate speciile de brusture contin substante antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante.

Brusturele este un remediu eficient in tratamentul bolilor de piele ca acneea, eczemele si chiar psoriazisul. In plus, sunt folositi in tratamentul bolilor cardiovasculare si a celor degenerative, precum artrita sau cancerul. Ca si papadia, ajuta digestia prin stimularea secretiilor gastrice.

Stirul

Pana de curand a fost considerata o buruiana buna de dat la porci, dar cercetarile au aratat ca dam porcilor margaritare. Ca si quinoa, stirul este o pseudocereala lipsita de gluten si o sursa fantastica si completa de proteine. In plus mai are si minerale, fibre si acizi grasi. Consumul regulat de stir reduce colesterolul, tensiunea arteriala.

Frunzele de stir, fierte sau aburite - sunt 90% digestibile si aduc sanatatii beneficii comparabile cu varza kale, spanacul si broccoli.

Iarba grasa

Dispretuita de multe ori, iarba grasa sau grasita este pe cat de nepretentioasa, pe atat de pretioasa. Conform studiilor de la Universitatea din Texas din San Antonio, frunzele de grasita (ce pot fi gatite) au cel mai mare continut de Omega-3 decat orice planta comestibila, ceea ce o face perfecta pentru sanatatea sistemului cardiovascular si a creierului.

Author:

Facebook Comment