Fereste-te de cancerul de piele

Dincolo de aparente, chiar daca unele alunite iti pot da un aer mai interesant, trebuie sa tii cont de faptul ca multe din ele pot fi periculoase pentru sanatate.
Mai exact, alunitele reprezinta un cumul de celule pigmentare, cunoscute sub numele de melancocite. Acestea apar la suprafata pielii si pot avea diverse culori si forme, iar zonele cele mai favorabile formarii alunitelor sunt si cele expuse la soare, prin urmare, bratele, fata, decolteul.
De ce apar alunitele?
Nu exista un motiv singular pentru formarea alunitelor, cauza acestora fiind diversa si diferita de la om la om. Exista o multitudine de factori care determina formarea alunitelor, printre care expunerea la soare la ore nepotrivite, anumite afectiuni interne, conditiile de ingiena, iar de multe ori si genetica poate fi una din cauze. Acestea isi fac aparitia inca din copilarie, urmand ca pe parcurusl anilor sa se dezvolte in unele cazuri sau sa isi schimbe culoarea. De asemenea, alunitele mai pot aparea si la femeile gravide, in perioada prenatala.
Cum poate fi prevenita aparitia alunitelor?
Este recomandat ca inainte de expunerea la soare, sa folosesti creme cu protectie solara. De asemenea, pe langa utilizarea lotiunilor, te poti proteja cu ajutorul palariilor si prin evitarea radiatiilor UV in momentul amiezei, cand temperaturile sunt foarte ridicate. Un alt mod in care poti preveni aparitia alunitelor pe piele este mentinerea unui regim de viata sanatos si a unei diete corespunzatoare.
Este important ca atunci cand observi aparitia unei alunite noi sau schimbarea formei uneia mai vechi sa consulti imediat medicul specialist, deoarece se poate ca acestea sa fie o forma canceroasa. Numai dupa un control de specilitate vei vedea daca este cazul unei operatii de indepartare. De asemenea, nu uita sa fii atenta cand te expui la soare si sa te protejezi cu ajutorul imbracamintei si a lotiunilor antisolare.

Author:

Facebook Comment