Cat de important este magneziul pentru un copil


De nelipsit din alimentaţia copilului, în special în perioada de creştere, magneziul păstrează inima puternică şi ,,construieşte” oase sănătoase. Iar beneficiile nu se opresc aici!
Implicat în majoritatea proceselor fiziologice, magneziul are rolul de a întări sistemul imunitar al copilului, prevenind astfel apariţia infecţiilor, ajutând şi la formarea muşchilor şi a creierului.
Deficitul de magneziu poate duce la apariţia tremurului (cauzat de febră), a tulburărilor de somn, a ticurilor (clipitul des, închiderea ochilor) sau a dificultăţii în procesul de învăţare.
Pe lângă calciu, magneziul favorizează şi absorbţia în organism a celorlalte minerale: fosfor, sodiu şi potasiu.
Magneziul este şi un bun agent natural de neutralizare a metalelor grele din organism, precum cadmiul şi plumbul, pe care copiii le asimilează mai repede.
Este nevoie de suplimentarea acestui mineral mai ales în perioadele suprasolicitante (examene), atunci când analizele arată o carenţă de magneziu şi calciu şi dacă practică un sport.
ADHD? Nu, lipsă de magneziu!
Asimilarea mare de metale grele în primii ani de ani de viaţă ai copilului poate duce mai târziu la apariţia tulburărilor de memorie, la oboseală, la incontinenţă urinară şi chiar la un comportament agresiv.
"Am întâlnit situaţii când a fost pus diagnosticul de ADHD (hiperactivitate), deşi era vorba de un deficit de magneziu“, spune medicul Jerzy Oleszkiewicz.
Dr. Jerzy Oleszkiewicz,  preşedinte al Sucursalei Poloneze a Societăţii Magneziului
Deficitul, o boală
Deficitul de magneziu poate duce la slăbirea sistemului imunitar, la apariţia crampelor musculare sau a problemelor comportamentale.
Părinţii ar trebui să acorde mai multă atenţie nivelului de magneziu, ajutând ca prin alimentaţie (cereale integrale, migdale, broccoli, banane, spanac, linte, prune), şi nu numai, copilul să primească doza zilnică necesară.
Pilodatul de magneziu este cel care poate fi asimilat cel mai bine de organismul copilului.


Author:

Facebook Comment