Lipsa de vitamine se citeste pe unghii

Daca varsta nu este inaintata si nici nu s-a produs vreun traumatism care sa afecteze radacina unghiei, aparitia pe suprafata ei a dungilor ingrosate verticale poate indica o deficienta de fier.  

Aceasta se depisteaza usor de catre medicul specialist in urma analizelor de sange. Dupa caz, medicul poate recomanda suplimente cu fier, indicand in plus masajul cuticulelor cu uleiuri si creme emoliente.

Dungile ingrosate orizontale pot fi cauzate de stres ori de tulburari ale metabolismului, dar pot indica si o lipsa de calciu, la fel si o deficienta de vitamina A si vitamine din complexul B, potrivit adevarul.ro. Petele albe pot fi semnul multor afectiuni si dezechilibre fie strict la nivelul unghiilor, fie la nivelul organismului. Adeseori, ele semnaleaza o deficienta de zinc din organism. 

Daca unghiile sunt fragile si se rup usor, fie sunt prea uscate, iar remediul poate consta intr-o baie de ulei sau masaj zilnic cu ulei de masline, fie este cazul unei lipse de vitamina A ori o deficienta de calciu. Vitaminele sunt esentiale pentru organism, dar se recomanda a fi administrate conform indicatiilor medicului. Mentinerea sanatatii unghiilor necesita un ritual periodic care presupune masajul cu ulei sau cu o solutie de bicarbonat de sodiu care are rolul de a reduce efectul de ingalbenire provocat de lacurile de unghii.

Folosirea unui balsam pe baza de musetel poate trata unghiile casante. Si infuziile sunt benefice sanatatii unghiilor: toarna o cana de apa fiarta peste o lingurita de frunze uscate de musetel si menta, lasa sa se infuzeze, apoi inlatura frunzele. Apa se amesteca apoi cu o jumatate de ulei de masline si 2 linguri de faina de grau. Masca astfel rezultata se aplica pe unghii si se lasa sa actioneze pentru o jumatate de ora, apoi se clateste cu apa calda.

Author:

Facebook Comment