Combina ghimbirul cu miere si turmeric pentru a detoxifica intreg organism

Turmericul are proprietati antioxidante si este foarte apreciat si utilizat in medicina ayurvedica pentru ca detoxifica intregul organism si in special ficatul. In plus, actioneaza ca un antiinflamator, reduce febra si trateaza infectiile. Piperul negru este folosit in aceasta reteta pentru ca sporeste considerabil biodisponibilitatea turmericului.
Proprietatile ghimbirului sunt multimple. El contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. Ghimbirul este un bun calmant pentru durerile abdominale, calmant si pentru inflamatii ale gâtului, raguseala, sinuzite, febra, congestii respiratorii si eliminare de mucozitati.

Ghimbirul cu miere si turmeric este perfect pentru detoxifiere si racelile care isi vor face, probabil, aparitia o data cu venirea toamnei. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 120 ml de miere naturala, 3-4 linguri de ghimbir, 2 lingurite de turmeric pudra, coaja de la o lamaie, un varf de lingurita de piper negru. Amesteca toate ingredientele intr-un bol si apoi muta totul intr-un borcan. Pune 2-3 lingurite din acest amestec intr-o cana, toarna apa calda deasupra, amesteca bine si serveste! In loc de apa, poti folosi ceaiul tau preferat pentru o aroma mai placuta.

Author:

Facebook Comment