Semintele de fenicul sunt foarte eficiente pentru tratarea indigestiilor


Gastrita este o inflamatie a mucoasei gastrice cauzata de infectii, de consumul excesiv de alcool, de anumite medicamente etc. Uneori, gastrita se instaleaza fara simptome. In multe cazuri, insa, gastrita vine cu simptome precum pierderea poftei de mancare, dureri abdominale, scaune inchise la culoare, balonari, greata, voma, sughit.

Ulcerul gastric consta in aparitia de eroziuni la nivelul mucoasei gastrice. Este o boala cronica digestiva care se manifesta cel mai adesea prin crampe dureroase in zona stomacului, dar care pot iradia si in spate sau in partea dreapta a abdomenului.

Balonarea poate fi un efect normal al crearii de gaze in urma descompunerii alimentelor sau poate fi un simptom pentru anumite tulburari gastrointestinale. 

Semintele de fenicul sunt foarte eficiente pentru tratarea indigestiilor pentru ca au in compozitia lor uleiuri volatile care stimuleaza secretia sucurilor digestive. Ceaiul de seminte de fenicul reduce inflamatia mucoasei stomacale, calmeaza crampele si durerile, reduce balonarea si este benefic in tratamentul gastritelor si a „arsurilor". 
Pune o lingurita de seminte de fenicul proaspat macinate intr-o cana de apa. Lasa-le la fiert pentru 3-5 minute, apoi strecoara si serveste. Pentru un efect similar, semintele de fenicul pot fi rontatite imediat dupa masa.

Author:

Facebook Comment