Iata câteva sfaturi
Tratament cu busuioc - decoct din doua lingurite de frunze uscate maruntite la o cana (200 ml) cu apa rece, se lasa la macerat, se da apoi in clocot, se lasa acoperit 15 minute pentru racire, se strecoara si se clateste bine gura de mai multe ori pe zi.
Tratament cu lamai - consumul de lamaie sau frecarea dintilor cu lamaie determina albirea lor.
Tratament cu mar - consumul de mere determina albirea dintilor.
Tratament cu menta - infuzie din frunze, peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se spala dintii cu periuta dupa fiecare masa si apoi se clateste gura cu infuzia.
Cateva remedii naturale pentru durerile de dinti
Patrunjel - se zdrobesc bine frunzele de patrunjel proaspete sau radacina pana se obtine o pasta; se framanta cu putina sare; se formeaza un cocolos si se introduce in caria dentara sau se folosesc comprese pentru urechea partii dureroase.
Comprese pe obraz, in locul unde va doare, cu ceai din coada soricelului, musetel, tataneasa sau aloe.
Mestecati o frunza de coada-soricelului sau de patlagina, acestea opresc sangerarea foarte repede si au si efecte de calmare, antiinflamatoare si antibacteriene;
Daca va dor dintii, dar si gingia diluati 15 picaturi de ulei de cuisoare la o lingura de ulei alimentar in care inmuiati un tampon de vata pe care il aplicati pe dinte si pe gingie. Nu se foloseste nediluat si nici pentru o perioada indelungata, deoarece devine toxic, iar femeile insarcinate trebuie sa-l evite.
Striviti un ardei iute si cu o pipeta luati zeama obtinuta, pe care o aplicati pe dintele care doare. Numai daca suportati ardeiul iute folositi metoda, deoarece va ustura la inceput, insa durerea se va atenua.
Daca aveti sangerari la gingii, aplicati pe locul respectiv un pliculet de ceai negru sau de musetel ud si rece, acestea avand proprietati de oprire a hemoragiei, iar musetelul asa cum este cunoscut este antiinflamator si cicatrizant.
Daca un dinte este sensibil folositi coaja de stejar pentru intarirea acestuia, prin prepararea unui ceai, care trebuie tinut 30 de secunde in gura (se poate si inghiti) de 3-4 ori pe zi.
Sunatoare - folositi doua linguri cu sunatoare uscata si maruntita peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 15-20 de minute; se strecoara si se utilizeaza pentru gargara in mod repetat, apoi se clateste gura tot cu acest ceai. Tratamentul este folositor si pentru abcesele dentare.
Dintii bolnavi se clatesc cu o solutie preparata dintr-un pahar de apa fiarta, mentinuta foarte calda, in care se dizolva o lingurita de sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu si o lingurita de iod.
Trebuie sa aveti grija sa mancati sanatos si sa consumati cat mai multe legume si fructe, care contin calciu si fibre, precum merele, morcovii, telina, care intensifica circulatia si curata suprafata dintilor.