Armurariul este o planta care face minuni pentru ficat

Armurariul este o plantă ţepoasă, de vreun metru înălţime, cu tulpini şi frunze de un verde şters, cu flori roşiatice, care fac nişte seminţe cu gust amărui. Acest scaiete este printre cele mai utilizate plante medicinale din lume. De ce? Pentru că în seminţele sale se ascund substanţe cu o extraordinară acţiune benefică asupra ficatului.

Studii făcute în Germania, Statele Unite, Italia, Austria au arătat că armurariul este în prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afecţiunilor hepatice, aflate în explozie în ultimul deceniu. Mai mult, armurariul este un antitoxic redutabil, ajutând organismul să reziste celor mai puternice otrăvuri, de la ciupercile toxice, până la gazele industriale sau metalele grele.

Găsim seminţele de armurariu în magazinele naturiste, sub formă de ceai sau preparate sub formă de tinctura. Înainte de a cumpăra ceaiul de armurariu, uitaţi-vă cu atenţie la termenul sau de valabilitate, întrucât este o plantă cu principii active foarte sensibile şi care se degradează puternic în timp. Din acest motiv şi prepararea sa este foarte delicată, aşa cum vom vedea în continuare:

Ceaiul de armurariu

Este, conform părerii cercetătorilor americani, varianta cea mai puţin inspirată de a folosi armurariul, întrucât flavonoidele din compoziţia să se degradează puternic în contact cu apă clocotită.

Pulberea

Se obţine prin măcinarea cu râşnita electrică de cafea după care se face o cernere prin sită pentru faina albă. Ideal ar fi, spun biochimiştii, să se macine pulberea cu 5-10 minute înainte de administrare, aşa încât oxidarea principiilor active să fie cât mai redusă. Dacă procedeul vi se pare dificil atunci păstraţi pulberea de armurariu într-un borcan ermetic închis, la rece şi la întuneric, nu mai mult de 4-5 zile. Se ia 1 linguriţă rasă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Tinctura

Este, probabil, formă de administrare ideală, pentru că acest preparat se poate păstra mult timp (2 ani), fără a-şi pierde calităţile terapeutice. Iată cum se prepară tinctura: se pun într-un borcan douăzeci de linguri de pulbere de seminţe de armurariu, care se acoperă cu alcool alimentar de 50 de grade, amestecând încontinuu. Când întreaga masă de pulbere a fost acoperită, rămânând deasupra un strat de alcool de două degete, se închide borcanul ermetic şi se lasă conţinutul la macerat vreme de 14 zile, după care se strecoară. Extractul obţinut se pune în sticluţe mici, închise la culoare, şi se păstrează vreme de maximum 2 ani. Se administrează de regulă o linguriţă, de 4 ori pe zi.

Boli în care se folosesc seminţele de armurariu:

- Hepatită virală A, B şi C

- Icter, insuficienţă hepatică

- Ciroza hepatică

- Diskinezie biliară, litiaza biliară

- Otrăvire cu ciuperci toxice

- Intoxicaţie cu metanol, cu tetraclorura de carbon, cu metale grele (plumb, mercur), cu medicamente care atacă ficatul

- Alcoolism

- Psoriazis

Armurariul şi cancerul

Seminţele de armurariu sunt “găselniţa” de ultimă oră a cercetătorilor care caută noi mijloace pentru prevenirea şi combaterea bolii canceroase. Zeci de studii, unele dintre ele finalizate, alte în curs de derulare, arată ca seminţele acestei plante sunt un inamic redutabil al cancerului. Ele sunt recomandate atât persoanelor sănătoase, pentru a preveni aceasta maladie, cât şi celor deja bolnave, pentru a o putea combate şi pentru a-i diminua efectele nefaste asupra organismului.

Pentru a preveni cancerul - faceţi la fiecare schimbare de anotimp o cură cu seminţe de armurariu, consumând 4 linguriţe de tinctura pe zi, vreme de trei săptămâni. Această plantă activează sistemul imunitar (favorizând fagocitarea celulelor maligne), neutralizează radicalii liberi, reîntinereşte organismul. Studii făcute în rândul populaţiilor mediteraneene şi din Asia Centrală, unde această plantă este consumată în mod tradiţional, arată că incidenta cancerului este de până la trei ori mai mică la cei care consumă frecvent această plantă.

Author:

Facebook Comment