Beneficiile ceaiului din coji de nucă și ceapă
Ceaiul din coji de nucă și frunze de ceapă este unul dintre cele
mai cunoscute remedii naturiste pentru tuse sau dureri de gât provocate
de o răceală sau de consumul unor alimente reci.
Frunzele şi cojile de nucă au calități dovedite în tratarea diferitelor
afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare,
calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin. Totodata,
ceapa este un vindecător natural, având efecte antiseptice și
expectorante.
În acest sens, atât ceapa cât și cojile de nucă pot fi combinate pentru realizarea unei infuzii vindecătoare.
Iată, așadar, ce beneficii pentru sănătate are ceaiul coji de nucă și ceapă!
Beneficiile ceaiului din coji de nucă și ceapă - tratează tusea (seacă sau productivă) și durerile de gât
Secretul reușitei acestui remediu constă în folosirea cepei și a
nucilor cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine și se taie rondele. La fel,
ucile se spală și ele și se zdrobesc. Se pune apa la fiert, împreună cu
nucile, ceapa și scorțișoara (pentru a face ceaiul mai aromat și
tolerabil) și se lasă să fiarbă înăbușit un sfert de oră. După acest
interval, se stinge focul și se mai lasă la infuzat vreme de jumtate, cu
capacul pus. Se strecoară și se adaugă mierea.
Ai nevoie de umătoarele ingrediente: o ceapă mare cu tot cu
coajă, 6 nuci (cu coajă), 1 baton de scoțișoară sau un sfert de
linguriță de scorțișoară, 2 litri de apă, 2 lingurițe de miere.
Se bea câte o cană de ceai, de trei ori pe zi.
Beneficiile ceaiului din coji de nucă și ceapă - alte afecțiuni
- Ceaiul din coji de nucă și ceapă reduce nivelul glucozei din sânge, prin urmare, este indicat și pentru diabetici;
- Remediile pe bază de ceapă și nuci sunt indicate în durerile reumatice;
- Acest ceai este indicat pentru persoanele care se confruntă cu starea de oboseală, astenie sau surmenaj intelectual.