Mierea cu scortisoara combinatia perfecta

Aliment-medicament, mierea are nenumărate virtuţi pentru sănătatea noastră. Se poate utiliza pentru uşurarea digestiei, pentru tratarea rănilor infectate sau care se vindecă greu. Împotriva răcelii, a oboselii. Iată cum se foloseşte şi care sunt efectele ei.

Ia o linguriţă de miere în fiecare dimineaţă pe stomacul gol sau bea un ceai de cimbru sau rozmarin dimineaţa şi de tei seara, îndulcit (când e călduţ) cu două linguriţe de miere şi una de scorţişoară pudră.
Mierea tratează durerile de gât, distruge microbii, stimulează apetitul, calmează tusea, uşurează digestia, combate febra, facilitează tranzitul intestinal, dă forţă şi energie, calmează pielea iritată şi mâncărimile, este un bun diuretic şi facilitează un somn bun.
Mierea cu scorţişoară

- amestecă în fiecare dimineaţă o linguriţă de miere cu scorţişoară.
Această combinaţie are un efect benefic asupra inimii: reduce colesterolul din artere, întăreşte sistemul imunitar, protejează împotriva bacteriilor şi atacurilor virale, favorizează asimilarea calciului şi retenţia de magneziu de către organism.
- sub formă de mască se foloseşte împotriva acneei sau a eczemelor. Combinată cu scorţişoara, se aplică pe piele şi favorizează dispariţia coşurilor acneice. Întinde mierea amestecată cu puţină scorţişoară pe piele. Las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte faţa sau zonele afectate cu apă călduţă.
Cum alegi mierea

Mierea poate fi de câmpie, de munte, de pădure, de primăvară, de flori sau de plante şi aici e vorba de o singură plantă sau de amestecuri etc.
Cea mai bună este mierea provenită din culturile bio. Adică nepoluată de pesticide şi antibiotice. Optează pentru mierea de eucalipt, lavandă, sau cea de munte (evident, bio). Evită mierea de portocale, polifloră sau de salcâm.

Author:

Facebook Comment