Gigi Becali a incercat sa fuga din Romania

Gigi Becali aşteaptă din clipă în clipă un verdict în dosarul schimburilor de terenuri cu MAPN. În acest moment el se află la biroul său de la Palatul Parlamentului. Procurorii îl acuză că a prejudicat statul după ce a preluat de la minister un teren într-o zonă scumpă şi a dat la schimb altul, de o valoare mult mai mică.

Vă reamintim că patronul Stelei a fost oprit de poliţiştii de frontieră pe o pistă privată, în timp ce încerca să părăsească ţara cu destinaţia Israel. Becali a fost audiat ore în şir de procurori la Parchetul Instanţei Supreme, însă în cele din urmă a fost lăsat să plece. Nu înainte de a afla că este cercetat într-un nou dosar penal.


Omul de afaceri spune că nu avea de gând să fugă din ţară de sentinţa în dosarul terenurilor MAPN, care se va da astăzi, ci să se roage la Dumnezeu.
Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Dezbaterile în acest proces au fost finalizate vineri, iar un complet de trei judecători a amânat cu trei zile pronunţarea sentinţei.

Author:

Facebook Comment