Ce beneficii au mugurii de brad

Mugurii de brad sunt utilizati in terapeutica pentru efectele lor benefice asupra organismului. Culesi cand sunt de aproximativ doua degete, mugurii sunt folositi in preparate pentru tratarea tusei, bronsitei, contra anemiei, anorexiei, migrenelor si oboselii.


Preparate pe baza de muguri de brad

•  Sirop


Se fierbe 1 kg de muguri de brad in 2 litri de apa timp de 15 minute, apoi se lasa la racit. Se adauga 2 kg zahar, se da in clocot, se filtreaza si se pastreaza intr-o sticla. Siropul astfel preparat se consuma zilnic in tratarea tusei si febrei.

•  Tinctura


Mugurii se toaca marunt. 15 lingurite de muguri maruntiti se pun intr-un borcan, peste care se adauga 2 linguri de rasina de brad si 250 ml alcool alimentar de 90 grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat 10 zile, in loc intunecos, dupa care se filtreaza. Tinctura se pastreaza in sticlute mici inchise la culoare si se administreaza cate o lingura diluata intr-un sfert de pahar cu apa, de 3 ori pe zi. 

•  Mugurii cruzi


Mugurii cruzi se pot pastra la frigider in pungi de hartie timp de maxim 10 zile, putand fi consumati ca atare pentru pofta de mancare si contra halenei. Se mananca 5 muguri cu 15 minute inainte de masa.

•  Inhalatie


Peste o mana de muguri de brad se adauga 1/2 litru de apa clocotita. Se acopera capul cu un prosop si se apleaca deasupra vasului, stand cat mai mult posibil, minimum 5-10 minute. Inhalatia este utila contra racelilor, curata caile respiratorii, activeaza circulatia si improspateaza pielea. 


Utilizarile mugurilor de brad

•  Tuse si bronsita ? se iau zilnic 10 lingurite sirop de brad pentru efectele lor dezinfectante, calmante si regenerante asupra tesuturilor afectate de infectii. Se poate face si gargara cu 2 lingurite de tinctura din muguri de brad diluate intr-un sfert de pahar cu apa. 

•  Anorexie si lipsa poftei de mancare ? inainte de masa se bea o jumatate de pahar de sirop diluat cu apa minerala.

•  Migrena si senzatie de voma ? se mesteca 5 muguri de brad cruzi sau se bea putin sirop.

•  Anemie si carente vitaminice ? se utilizeaza siropul din muguri de brad in cura de 2 saptamani. Se iau 2 lingurite sirop cu 15 minute inainte de fiecare masa.

•  Oboseala ? 2 lingurite de sirop pe stomacul gol.

Author:

Facebook Comment