Cauze ale aparitiei ulcerului

Ulcerul este o leziune pe mucoasa stomacului, esofagului sau intestinului subtire. Sucurile digestive irita aceste rani si provoaca o durere de stomac care poate disparea si reaparea in timp. Exista doua tipuri bine defininte: ulcerul gastric si ulcerul duodenal, care prezinta o simptomatologie foarte asemanatoare, desi primul este mult mai benign decat al doilea.


Principalele cauze de ulcer peptic sunt anumite medicamente care slabesc mucoasa stomacului sau intestinului sau o infectie cu bacteria Helicobacter pylori. Tratamentele comune pentru ulcer peptic includ antiacide sau antibiotice. Ulcerul peptic pot fi tratat, iar daca lasat nesupravegheat, poate provoca o serie de complicatii grave. Preveniti complicatiile ulcerului si cu tratament naturist cu plante medicinale.


Ulcerul poate provoca durere, cel mai adesea atunci cand stomacul este gol sau pe timp de noapte. Durerea se resimte in piept, la nivelul ombilicului sau in stern. Tratamentul modern implica eliminarea infectiei bacteriene si blocarea, suprimarea sau neutralizarea excesului de acid. Tratamentul naturist implica ceaiuri, tincturi din plante presate la rece si capsule 100% naturale din plante medicinale pe care le detaliem in partea a doua a articolului.


Iata cateva cauze ale aparitiei ulcerului:


Alimentatia dezordonata axata pe mezeluri, fast-food, alimente procesate, produse de patiserie, consumul de alcool si multa cafea.

Stresul. Sistemul neurovegetativ are o importanta cruciala in secretia sucului gastric si in stabilirea factorilor de protectie a mucoasei gastrice. Persoanele cu functii de conducere, cu multe responsabilitati, cu probleme familiale sau la serviciu sau care sunt tot timpul prost dispuse si iritabile fac ulcer mai degraba decat persoanele relaxate si dezinvolte. Este foarte important sa ne controlam nervozitatea pentru a nu avea probleme cu stomacul.

Infectia. In stomacul anumitor pacienti bolnavi de ulcer cronic se regaseste bacteria Helicobacter pylori. De aceea, se foloseste de multe ori tratamentul antibiotic pentru eliminarea acestui microb. Acest tratament nu este insa lipsit de consecinte si nu garanteaza rezolvarea problemei de fond…

Fumatul. Nicotina este un puternic stimulent nervos care mareste secretia sucului gastric si agraveaza ulcerul.

Medicamente. Multe medicamente pot provoca aciditate sau ulcer. Printre acestea enumeram aspirina, antiinflamatoarele nesteroidiene, chinina, corticosteroizii, teofilina si derivatele, rezerpina, laxativele, antibioticele cu spectru larg.

Persoanele cu boala de reflux gastroesofagian (GERD) au un risc crescut de a dezvolta ulcer.


Apelam la tratament naturist de la primele simptome


Trebuie sa acordam atentie unor simptome precum: dureri nesistematizate, senzatie de greutate sau de balonare dupa masa, constipatie sau diaree, limba incarcata sau dureri de cap. De multe ori nu acordam atentia cuvenita unor astfel de simptome, considerandu-le doar neplaceri trecatoare, insa acesta este momentul in care sa incepem tratamentul naturist si nu cand ulcerul este deja instalat. Din 5 bolnavi de ulcer, 4 au dureri. In cazul ulcerului gastric durerea este surda, apasatoare sau sub forma unor carcei, care se amelioreaza cu ingestia de alimente dar reapare la 2-3 ore dupa aceea. Hemoragia este un simptom grav al ulcerului si impune vizita de urgenta la medic.



Plante cu actiune digestiva


Ceai pentru stomac sanatos cu fenicul

Ceai pentru stomac sanatos cu fenicul si cardamom

Anumite plante ajuta la combaterea durerii si la reducerea gazelor, cele mai eficiente fiind cele din familia Umbelifarae (anason, chimen, chimion, fenicul, cardamom, angelica, coriandru). Tot parte a tratamentului naturist pentru ulcer sunt plantele digestive (mesteacan, musetel, rozmarin, cimbru, leustean) sau plantele aperitive (gentiana, condurango, cicoare, coaja de portocala amara ori schinduf). Utile sunt si plantele care contin o substanta mucilaginoasa care imbraca peretele stomacului si exercita un anumit efect protector (algele laminaria sau fucus, nalba, agar-agar, seminte de in si roscove). Zaharul trebuie evitat cu totul de catre persoanele care sufera de ulcer. Dulceturile si gemurile nu sunt indicate decat daca sunt pregatite cu agar-agar si stevia (vezi aici mai multe detalii).


Author:

Facebook Comment