Ce putem face cu zatul de la cafea?

Cafeaua a fost folosita prima data in manastirile Etiopiei de la inceputurile crestinismului, pentru diminuarea oboselii in timpul ceremoniilor religioase. Ea este una dintre cele mai consumate produse care contin cofeina pe langa ceaiuri si bauturile racoritoare. Cafeaua contine antioxidanti (fenol, arome volatile) care impiedica distrugerea celulelor si declansarea unei boli. Un consum de pana la 3 cesti de cafea pe zi poate reduce riscul afectiunilor cardiovasculare. Actiunea asupra tubului respirator este un remediu impotriva durerilor de cap si a migrenelor pentru ca dilata vasele de sange.

Zatul, ceea ce ramane dupa ce beti cafeaua – fie ca este vorba de ce ramane in filtru sau ce ramane pe fundul ibricului – are un efect foarte bun daca este folosit cu atentie. Tratamentele cu zat de cafea sunt folosite inca de pe vremea astecilor din America Centrala. Datorită numeroaselor sale beneficii, cafeaua este acum folosită cu succes şi în tratamente de remodelare corporală, oferind rezultate rapide şi de durată. Folosind impachetarea cu zatul de cafea veti slabi mai usor fara prea mult efort si nu numai atat, veti capata o piele mult mai ferma si fara celulita inestetica. Nu se va elimina doar surplusul de apă, ci şi toxinele, metalele grele şi grăsimile. Boabele de cafea mult mai ‘eco si mai bio” decat in zilele noastre erau folosite in medicina traditionala, in tratarea anumitor boli de tensiune, in cosmetica de catre femei… Boabele de cafea erau folosite in razboi – ca si frunzele de cola – si pentru trupele militare. 

1. Exfoliantul perfect.

Niciun exfoliant de pe piata produselor cosmetice nu va functiona mai bine decat zatul de cafea sau cafeaua macinata si combinata cu diverse uleiuri care hidrateaza pielea si o lasa catifelata. Amesteca zatul de cafea cu putin ulei de masline presat la rece, maseaza intreg corpul folosind miscari circulare, dupa ce in prealabil ai umezit pielea sub dus. Daca ai rabdare sa stai cateva minute sa actioneze, ar fi minunat, inainte de a indeparta exfoliantul. Zatul de cafea poti sa il mai conbini si cu ulei de migdale sau de avocado, capsule cu vitamina E si A. Repeta procedura de doua ori pe saptamana.

2. Te scapa de celulita.

Amesteca zatul de cafea cu un albus de ou, aplica pe coapse dupa care invelesete zona in folie de plastic. Lasa sa actioneze o jumatate de ora, dupa care clateste-te sub dus!

3. Reda elasticitatea tenului

Zatul de cafea amestecat cu un albus de ou poate sa faca minuni si pentru tenul tau. Amesteca 1/4 cana cu zat de cafea cu un albus de ou, aplica pe fata executand un masaj usor si lasa sa actioneze pana se usuca, dupa care indeparteaza cu apa calduta.

4. Confera stralucire parului.

Dupa ce ai umezit parul, maseaza scalpul cu zat de cafea, lasa putin sa actioneze si continua cu ritualul tau de spalare a parului. Vei avea un par matasos si stralucitor.

5. Adauga-l in gelul de dus.

Poti sa pui zat de cafea in gelul tau de dus ca sa obtii un gel de dus exfoliant.

Impachetarile cu cafea te scapa de kilograme. Daca iti permiti cateva sedinte la un salon de infrumusetare, retine ca impachetarile cu cafea sunt un adevarat miracol atat pentru pielea ta, cat si pentru silueta, potrivit specialistilor in tratamente corporale.

Beneficiile tratamentului cu cafea: 

Slabesti rapid si uniform.

Elimina excesul de apa din organism.

Elimina depozitelor de grasime.

Pielea devine ferma si catifelata.

Energizeaza organismului si reduce stresul.

Author:

Facebook Comment