Ce alimente trebuie sa ai in casa

Iata o lista cu 8 alimente pe care trebuie sa le ai in casa. De ce tocmai aceste alimente? Pentru ca sunt sanatoase, versatile si esentiale unei nutritii sanatoase!
Otetul de mere
Este excelent daca ai decis sa faci o cura de otet de mere. Bea un pahar de apa cu 3-4 linguri de otet de mere si putina miere, dimineata pe stomacul gol. Dar foloseste-l permenent in mancare si in salate acest otet. Este sanatos, gustos si foarte folositor unei bune digestii.
Lamaia
Este fructul care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa indiferent de anotimp. Este ideal consumat ca atare si esential daca faci mancare. Sucul de lamaie este un adaus pretios in supe, creme, mancaruri sarate sau dulci.
Merele si portocalele
Sunt perfecte cand iti este foame, cand vrei sa mananci ceva sau cand ti-e sete. Mai mult, o regula buna spune sa cumperi putine fructe, dar diferite.
Iaurt
Este unul din alimentele pe care trebuie sa le ai in casa. Il poti combina cu cereale sau dulceata, cu fructe si miere. Il poti folosi la sosuri combinat cu verdeturi si usturoi sau il poti manca ca atare.
Nuci
Aceste fructe uleiuoase sunt un imens beneficiu pentru sananate asa ca trebuie sa le ai in casa mereu. Ideal este sa consumi cateva nuci in fiecare zi, pentru ca sunt una din cele mai bune surse de omega 3, dupa peste.
Conserve de peste in apa
Sunt o solutie de avarie excelenta. Pot fi mancate simplu si sunt si o buna sursa de proteine si grasimi sanatoase. Alege insa mereu conserve cu peste oceanic in apa sau suc propriu. Sunt cele mai sanatoase.
Ierburi aromatice uscate
Cele mai bune ierburi: cimbrul, menta, rozmarinul, salvia. Sunt necesare in preparare mancarurilor dar sunt si un adaos pretios pentru salate si legume fierte sau la cuptor. Adauga pe lista de condimente care nu trebuie sa lipseasca din casa si scortisoara, dar si nucsoara. Au un gust bun, sunt foarte sanatoase si merita adaugate in cereale, in mancare si in alte preparate facute in casa.

Author:

Facebook Comment