Morcovul: Culoarea distinctiva a morcovului este
datorita carotenului, o forma de vitamina A care impiedica depunerea
grasimilor in organism. Ajuns in intestine, carotenul se transforma in
vitamina A si stimuleaza metabolismul contribuind la arderea a cat mai
multe calorii.
Portocala: Datorita continutului mare de vitamina
C, portocalele au un potential ridicat de a arde grasimile. Ele ard
caloriile si diminueaza cantitatea de grasime din organism. Acelasi
efect il au si alte citrice, cum ar fi lamaile.
Ardeiul: In special ardeiul iute contine capsaicina, un compus chimic care produce mai multi hormoni de stres, ceea ce duce la cresterea ratei metabolice si la un consum mai mare de calorii. Combinarea ardeiului iute cu unele alimente grase poate ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.
Marul: Un singur mar pe zi impiedica acumularea de kilograme. Ele contin cantitati mari de vitamina C, care distrug grasimea.
Sparanghelul: Ajuta la descompunerea grasimii,
stimuleaza functia renala si imbunatateste procesul circulator general.
Sparanghelul distruge acidul oxalic care lipeste grasimea de celule si
permite eliminarea grasimii din sistem.
Broccoli: contine zeci de vitamine si substante
nutritive, inclusiv niveluri ridicate de vitamine C, vitamina A, acid
folic si calciu. Continutul de fibre al acestei legume implica un consum
ridicat de energie in timpul digestiei, ceea ce il transforma intr-un
aliment eficient pentru arderea grasimilor.