Tratamente cosmetice cu miere

Cele mai multe dintre noi aruncam banii pe tot felul de produse cosmetice scumpe care promit minuni dar care, din pacate, nu functioneaza atat de bine precum ne-am fi dorit. Insa avem prin casa tot felul de lucruri care ne pot ajuta sa economisim bani si sa ne pastram frumusetea, dar nu le folosim. Ce-ai zice sa schimbam asta?
Iata cateva dintre cele mai cunoscute utilizari cosmetice ale mierii, 100% eficiente!
Masca de fata hidratanta
Mierea atrage umezeala din aer in piele si asigura pastrarea sa in straturile pielii, unde este nevoie cel mai mult pentru a hidrata. Pentru o hidratare de durata, intinde pe fata curata o lingurita de miere cu varf si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste fata cu apa calduta.
Solutie pentru pori curati
Enzimele din miere curata pielea si ajuta porii sa ramana curati. In plus, proprietatile sale antibacteriene previn acumularea de bacterii ce pot duce la dezechilibrul pielii si la aparitia cosurilor sau a punctelor negre. Pentru o curatare eficienta a tenului, amesteca o lingurita de miere cu doua lingurite de ulei de jojoba sau ulei de nuca de cocos pana cand amestecul este consistent. Aplica pe fata curata si maseaza usor cu miscari circulare, evitand zona ochilor. Clateste cu apa calduta.
Exfoliant pentru piele sensibila
Cum am spus si mai sus, mierea este plina de antioxidanti si enzime, dar si de alti nutrienti care granesc, curata si hidrateaza pielea. Amestecand-o cu bicarbonat de sodiu, care este un exfoliant delicat, creezi un scrub perfect pentru tenul sensibil. Amesteca doua lingurite de miere cu o lingura de bicarbonat de sodiu si freaca usor pe fata umeda, folosind imscari circulare. La final, clateste cu apa calduta.
Estompeaza cicatricile
Mierea deschide nuanta pielii, iar proprietatile sale anti-inflamatorii si antibacteriene ajuta la reducerea aparitiei cicatricilor si regenereaza tesutui. In acelasi timp, proprietatile sale hidratante ajuta la regenerarea celulelor pielii, iar masajul bland va imbunatati circulatia sangelui. Amesteca o lingurita de miere cu una de ulei de masline, aplica pe zona afectata si maseaza cu varfurile degetelor timp de doua minute. Pune un prosop fierbinte pe piele si lasa-l pana se raceste. Repeta zilnic.
Tratament pentru acnee
Mierea are proprietati antibacteriene si antifungice care contracareaza bacteriile care pot duce la eruptii pe ten. De asemenea, proprietatile sale anti-inflamatorii calmeaza roseata si iritatia. Aplica putina miele pe zonele cu probleme si las-o sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste-o cu apa calda.
Crema hidratanta pentru cuticule
Daca ai probleme cu cuticulele uscate, mierea este produsul cel mai potrivit pentru tine. Amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de otet de mere (catifeleaza pielea si echilibreaza PH-ul acesteia), maseaza cuticulele, apoi lasa sa actioneze 10 minute si clateste.
  • SFAT: Cand cumperi miere, alege una care nu a fost prelucrata termic sau pasteurizata. Aceasta contine mai multi antioxidanti si enzime.

Author:

Facebook Comment