Merele asigura o sanatate de fier a plamanilor

Marul este capabil sa invinga si sa previna boli grave. Este remarcabila concentratia de antioxidanti din mere cu efecte directe asupra inimii. Merele au capacitatea de a regla tensiunea si, iar cei care consuma zilnic cel putin un mar, au sanse sa reduca riscul aparitiei cancerului cu peste 50 la suta. Practic nu exista afectiune, unde substantele nutritive din mar sa nu contribuie eficient in sensul ameliorarii. In ultimii ani, cercetari complexe, de specialitate, au dovedit rolul de exceptie pe care il au, pentru organism, fitonutrientii din mere.

Merele alunga accidentele vasculare cerebrale 

Cercetatorii finlandezi au descoperit ca persoanele care au mancat mere zilnic au avut cel mai scazut risc de a suferi un accident vascular cerebral, datorita beneficiilor oferite de anumiti compusi activi gasiti in mere. 

Concluzia lor s-a bazat pe evaluarea inregistrarilor alimentare si rezultatelor din domeniul sanatatii , un studiu efectuat pe 9208 de persoane ce s-a derulat pe o perioada de 28 de ani. 

Merele asigura o sanatate de fier a plamanilor 

Cercetatorii britanici au descoperit ca persoanele care au consumat zilnic cate 2 mere au avut functii pulmonare mult mai bune decat cei care nu au consumat. Dupa analizarea inregistrarilor dietetice a 2512 de oameni, oamenii de stiinta au descoperit o legatura puternica intre functia pulmonara pozitiva si numarul de mere consumate in fiecare saptamana. Desi alti cercetatori au sugerat ca vitamina C din fructele proaspete a fost responsabila pentru imbunatatirea functiei pulmonare, aceasta ancheta a concluzionat insa altceva.

Acesti cercetatori cred ca aceasta se datoreaza consumului de fitonutrienti antioxidanti, ce se regasesc din abundenta in mere, cum ar fi flavonoidele in special un compus numit quercitina care reduce riscul aparitiei cancerului si atacurilor de cord. Aceasta spun ei, ofera o explicatie pentru efectul sanatos dat de un consum regulat de mere. 

Merele inving cancerul 

Cercetatorii din Hawaii au descoperit ca un consum crescut de quercitina (de la mere) a fost asociat cu un risc redus de cancer pulmonar. 

Acest lucru a fost sustinut de epidemiologii de la Institutul National de Sanatate Publica din Finlanda, care au ajuns la concluzia ca o dieta bogata in flavonoizi (si in special acele flavonoide din mere), a fost asociata cu un risc redus de a dezvolta cancer. 

Studiul efectuat pe 9959 de barbati si femei a aratat ca persoanele care au consumat regulat mere au fost cu aproximativ 20% mai putin susceptibili de a dezvolta cancer. Cercetatorii au descoperit ca incidenta cancerul pulmonar a fost cu 46% mai mica asupra persoanelor care au consumat mere, acestia avand de asemenea si un risc mai mic de mortalitate cauzata de boli coronariene. 
Aceasta concluzie a fost bazata pe analiza dietei si sanatatii, analiza desfasurata pe 5133 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 30-69, care initial nu au avut boli de inima, atunci cand studiul a inceput in anul 1967. 

Iata ce mai poti trata prin consumul a 2 mere pe zi: 

- consumul a 2 mere pe zi iti asigura o buna digestie si te ajuta in tratamentul toxiinfectiilor alimentare 

- consumul a 2 mere pe zi elimina insomniile. Asadar , renunta la consumul unui pahar de lapte inainte de culcare si mananca un mar, cu siguranta vei dormi mult mai bine. 

- consumul a 2 mere pe zi iti va alunga enervantele dureri de spate, datorita efectului antiinflamator 

- consumul a 2 mere pe zi te va feri de aparitia diabetului 

- consumul a 2 mere pe zi iti va tonifia pielea si te va face sa ai un ten stralucitor 

- consumul a 2 mere pe zi iti va elimina cearcanele si pungile de sub ochi 

- consumul a 2 mere pe zi iti va alunga stresul, raspunzator de aparitia unui numar important de boli, in special cele cronice 

- consumul regulat a 2 mere pe zi iti va alunga colesterolul rau din sange 

- riscul formarii de pietre la rinichi va fi diminuat daca sunt consumate 2 mere pe zi regulat 

- 2 mere pe zi te vor ajuta sa ai o dantura stralucitoare si o respiratie proaspata 

Beneficiile nu se opresc aici, acest fruct uimitor fiind unul dintre cele mai raspandite fructe din lume, ceea ce il face sa fie o alegere usoara de urmat pentru orice persoana care tine cu adevarat la sanatate.

Author:

Facebook Comment