Rosiile sunt prietene de nadejde vara, cu toate
formele lor. Multa vreme s-a discutat daca sunt fructe sau legume si
nici pana acum nu s-a ajuns la un consens general.
Sunt extrem de versatile si au un gust grozav. Conform Huffington Post, au un nivel ridicat de licopen, o fitochimicala cu proprietati antioxidante.
Unele studii sugereaza faptul ca acesta scade riscul aparitiei cancerului de prostata.
Unele studii sugereaza faptul ca acesta scade riscul aparitiei cancerului de prostata.
Rosiile sunt bogate si in vitamina C, A, potasiu si fibre. O rosie
medie are aproximativ 95% apa si 22 de calorii. O cana de rosii
proaspete ofera mai mult de 57% din totalul zilnic necesar de vitamina
C, 225 din vitamina A si aproape 8% din fibre.
Fie ca le mananci proaspete sau sub forma de sos, caz in care le
poti conserva luni intregi, rosiile au aceleasi beneficii. De fapt,
concentratia de licopen este mai mare atunci cand le gatesti. Pe de alta
parte, vitamina C este mai multa atunci cand le consumi crude.