Putem invinge timiditatea?

Putem invinge timiditatea?
Inainte de a prezenta o serie de modalitati prin care putem face fata timiditatii, este nevoie sa aflam mai multe despre radacinile acestui comportament. Iata care sunt cele 3 mari cauze ale timiditatii:

O stima de sine scazuta

Aceasta caracteristica provine in special din perioada adolescentei atunci cand comparatia era la ordinea zilei. Considerand ca trasaturile noastre unice nu erau la fel de interesante ca ale celor din jur, am incercat sa preluam elemente din comportamentul celorlalti, ceea ce ne-a indepartat de consolidarea unei relatii cu noi insine.

Un accent deosebit pus pe propriul eu

Atunci cand suntem in preajma celorlalti, devenim extrem de sensibili la ceea ce facem sau spunem de parca am fi in centrul unei scene. Acest lucru da nastere la o stare de anxietate si ne determina sa ne controlam fiecare miscare. Punctul nostru de interes este pus pe noi, in special pe ,,ceea ce nu facem in regula”.

Etichetarea

Atunci cand ne punem eticheta de ,,persoane timide”, tindem din punct de vedere emotional sa ne purtam ca atare. Este posibil sa ne spunem urmatorul lucru: ,,Sunt o persoana timida, deci este adevarat ca sunt timida. Acesta este felul in care sunt eu.” Atunci cand etichetam o stare, percepem acea stare ca fiind fixa in comportamentul nostru si ne purtam ca atare.
Iata cum putem face fata acestui tip de comportament:

1. Intelegerea timiditatii

Primul pas este acela de a intelege felul in care timiditatea se manifesta in viata noastra. Care sunt momentele in care aceasta isi face aparitia? Ce anume ne ingrijoreaza atunci cand constientizam starea in care ne aflam? In preajma caror persoane ne manifestam astfel?

2. Transformarea intelegerii in constientizare

Unul dintre cele mai importante lucuri pe care cu totii ar trebui sa le cunoastem este acela ca fiecare este atat de preocupat de propria persoana incat cu greu atentia lui se afla asupra noastra. In loc sa ne privim prin intermediul celorlalti, ar fi indicat sa patrundem in interiorul nostru pentru a vedea ce descoperim si mai ales cum ne raportam la ceea ce descoperim. Sa nu uitam ca acest proces al constientizarii este primul pas catre o schimbare concreta a comportamentului nostru.

3. Gasirea punctelor tari

Cu totii avem calitati care ne accentueaza unicitatea si diferite modalitati de a ne exprima. Este important sa stim si sa acceptam lucrurile pe care le facem bine, chiar daca ele difera de modalitatea in care ceilalti fac asta. Deja nu mai are rost sa amintim faptul ca in cazul in care eram cu totii la fel, plictiseala se instala cu usurinta. Asadar:
  •  Gaseste un lucru la care esti suficient de bun si pune accentul pe acesta. Astfel, nivelul de stima de sine va creste deoarece te vei identifica mai usor cu tine insuti. Chiar daca este vorba despre o activitate pe care o poti face pe termen scurt, aceasta iti va oferi increderea de care ai nevoie astfel incat sa mai elimini din barierele impuse de frica.
  •  Gaseste avantajele din punctele tale tari care te fac unic. De exemplu, o persoana tacuta ii poate asculta cu mai multa usurinta pe cei din jur si poate observa lucruri pe care altii le trec cu vederea intr-o conversatie.

4. Lipsa conformarii

Incercarea de a le face pe plac celorlalti este obositoare si nu este deloc amuzanta in anumite situatii. Este important sa intelegem ca putem fi diferiti.

5. Atentia la ceilalti

In loc sa accentuam situatia jenanta in care ne aflam, putem pune accentul pe ceea ce oamenii din jurul nostru spun. Astfel, putem invata sa fim interesati si de cei din jurul nostru, nu numai de propria persoana, provocand-i chiar sa vorbeasca despre ei insisi. In timp ce interactionam cu persoana respectiva, ne putem intreba: ,,Ce imi place la aceasta persoana?”

6. Eliberarea starii de tensiune prin respiratie

Nu numai ca ne face sa devenim jenati de o anumita situatia, dar timiditatea ne poate determina sa devenim anxiosi. O buna modalitate de a depasi aceasta stare este de a pune accentul pe simpul act al respiratiei. Inspirati, expirati si apoi va puteti privi din nou interlocutorul in fata, de data aceasta cu o privire mai limpede.

7. Nu plecati atunci cand o situatie devine stanjenitoare

Atunci cand alegem sa parasim o situatie in care nu ne simtim chiar confortabili, ceea ce facem este sa dam mai multa putere timiditatii noastre. Este indicat sa gasim o intorsatura pozitiva situatiei respective, vazand astfel felul in care reactionam si cum putem sa schimbam situatia in acel moment. Doar confruntandu-ne cu asemenea situatii, vom avea capacitatea de a accepta si chiar schimba aspecte legate de timiditate.

8. Acceptarea refuzului

Este esential sa acceptam inca de la inceput ca putem fi refuzati si sa invatam sa nu luam aceasta situatie prea in serios. Nu suntem singuri si oricare dintre noi a experimentat refuzul de multe ori in viata, acesta fiind o parte a procesului invatarii in fiecare zi. Cheia sta in felul in care noi reusim sa raspundem refuzului. Asadar:
  • Nu luati personal niciodata un refuz. Nu va ganditi ca este vina voastra, ci pur si simplu aceasta este modalitatea in care s-au asezat lucrurile deocamdata.
  • Gasiti lectia – ce ati invatat din aceasta situatie? Este important sa ne reamintim ca in spatele oricaror lectii de viata sta capacitatea noastra de a deveni mai buni atat in ochii nostri, cat si in ochii celorlalti.
  • Mergeti mai departe. Atunci cand incepem sa ne plangem de mila, alegem in mod constient sau nu sa nu mergem mai departe si sa staganam intr-un anumit moment. In momentul in care constientizam acest lucru, intelegem ca singurul lucru pe care il pierdem este propria energie.

9. Abandonarea perfectiunii

Atunci cand avem tendinta de a ne compara, alegem sa facem asta fata de persona cea mai atragatoare sau cea mai inteligenta pe care o cunoastem . Astfel, ne cream o serie de asteptari excesive si ne intrebam de ce nu putem fi si noi ca ceilalti. Purtam cu noi viziunea de perfectiune a celorlalti si ne intrebam de ce nu ne putem integra si noi in aceasta imagine. Accentul cade pe faptul ca acordam o importanta deosebita unor persoane sau imagini care nu corespund cu propria viziune. Prin eliberarea de aceste imagini ne apropiem mai mult de noi insine.

10. Practicarea situatiilor inconfortabile

Uneori avem impresia ca ne-a cazut cerul in cap daca am varsat cafeaua pe noi si toata lumea ne priveste. De fapt, ceea ce ne lipseste este din nou increderea in fortele proprii. Cum ar fi daca in loc sa fugim imediat pe usa sa radem pur si simplu ca ne-am ,,personalizat” bluza? Prin experimentarea mai multor situatii de tipul acesta, reusim sa fim pusi in fata faptului implinit si sa realizam ca situatia nu este atat de intunecata precum pare.
Read More

Miere cu scortisoara medicament natural

Miere cu scortisoara medicament natural
Mierea este un aliment dulce si in acelasi timp un medicament natural care trateaza nenumarate probleme de sanatate. O singura lingurita de miere amestecata cu un praf de scortisoara este foarte benefica pentru inima, pentru ca aceasta elimina colesterolul din artere.
Astfel inima este protejata de posibile afectiuni care duc in cele din urma la infarctul de miocard.
Pe langa protectia pe care i-o ofera inimii, mierea mai trateaza si afectiuni precum: febra, durere in gat, tuse, este un bun dezinfectant, ajuta la o usoara digestie, la concentrare si se mai foloseste sub forma de masca pentru ca actioneaza impotriva acneei si eczemelor.
Si probabil mai sunt multe alte probleme de sanatate in care mierea face bine si chiar vindeca uneori, insa nu se stiu toate efectele acestui aliment-medicament asupra organismului.
Read More

Chris Brown şi Frank Ocean s-a bătut în Los Angeles?

Chris Brown şi Frank Ocean s-a bătut în Los Angeles?

Rapperii americani Chris Brown şi Frank Ocean s-au bătut, duminică seară, în faţa unui studio de înregistrări din Los Angeles.

Chris Brown s-a deplasat duminică seară la Westlake Studio din Los Angeles pentru a asculta înregistările unuia dintre protejaţii săi. Când rapperul a vrut să plece, Frank Ocean şi echipa lui l-au împiedicat să părăsească parcarea din faţa clădirii. "Acesta este studioul meu, acesta este locul meu de parcare", ar fi spus Frank Ocean, potrivit unor surse din anturajul lui Brown.
Chris Brown a făcut câţiva paşi în faţă şi a vrut să îi strângă mâna lui Frank Ocean, însă în acel moment a fost atacat de un membru din echipa care îl însoţea pe acesta. La rândul său, un prieten al rapperului Chris Brown a intervenit şi l-a lovit pe prietenul lui Ocean.

Acela a fost momentul în care Frank Ocean a decis să se implice şi s-a îndreptat spre Chris Brown, însă acesta l-a împins, declanşând bătaia care a urmat. Poliţia a fost chemată la faţa locului, dar Chris Brown plecase deja, iar poliţiştii au stat de vorbă cu Ocean şi nu au operat arestări. Niciunul dintre cei doi cântăreţi nu doreşte să depună plângere împotriva celuilalt. Miai mult, cei doi au discutat ulterior pe Twitter şi au decis să se împace. Chris Brown a mai fost implicat într-un incident asemănător, când s-a bătut cu rapperul Drake într-un club, aparent din cauza Rihannei.
Read More

Americanii au forat in Antarctica, ce se afla sub gheata?

Americanii au forat in Antarctica, ce se afla sub gheata?
O tentativă americană de a săpa până la Lacul Whillans, îngropat la aproape 1 kilometru sub gheaţa antarctică, a fost încununată de succes. Cercetătorii au anunţat pe site-ul proiectului că senzorii amplasaţi pe sistemul de foraj au înregistrat o schimbare a nivelului presiunii, ceea ce sugerează că lacul a fost atins.
 Oamenii de ştiinţă au trimis o cameră video pentru a verifica reuşita. Cercetătorii doresc să exploreze lacul cu ajutorul unui submersibil controlat de la distanţă şi să obţină mostre cu sedimentele aflate la fundul lacului. Experţii caută semne ale vieţii microbiene, care ar putea oferi indicii referitoare la formele de viaţă de pe alte corpuri din sistemul solar, şi indicii referitoare la condiţiile din trecut.



Proiectul Whillans este unul din cele trei proiecte ce au ca obiectiv studierea lacurilor îngropate din Antarctica. În decembrie, o echipă britanică a abandonat eforturile de a ajunge în lacul Ellsworth după ce au întâmpinat probleme tehnice. În schimb, cercetătorii ruşi au reuşit să colecteze mostre de apă din lacul Vostok, dar nu au anunţat vreo descoperire până acum.
 Lacul Whillans se găseşte în vestul Antarcticii, pe ţărmul sud-estic al Mării Ross. Deşi poartă numele de „lac”, este mai degrabă un sistem dens de fluxuri de apă ce formează o deltă care se întinde pe 60 de kilometri pătraţi. Lacul este superficial, măsurând doar câţiva metri în adâncime.

Echipa Wissard (Whillans Ice Stream Subglacial Access Research Drilling) a folosit un sistem de foraj cu apă fierbinte pentru a topi o gaură cu diametrul de 30 de centimetri prin gheaţa ce acoperea lacul Whillans.

Acum, cercetătorii intenţionează să coboare în apa lacului diferite instrumente şi senzori pentru a studia proprietăţile lacului şi mediul acestuia. Mostrele colectate vor fi analizate în laboratoarele temporare instalate la faţa locului, urmând să fie ulterior trimise către universităţile partenere pentru analize suplimentare.

Cercetătorii au anunţat pe site-ul oficial al proiectului că măsurătorile au arătat că grosimea gheţii aflate deasupra lacului este de 801 metri, ceea ce confirmă datele obţinute cu ajutorul aparatelor de imagistică seismică.

Oamenii de ştiinţă au identificat până acum peste 300 de lacuri îngropate sub Continentul Alb. Acestea rămân sub formă lichidă ca rezultat al presiunii şi a căldurii geotermale, făcând parte dintr-o reţea hidrologică vastă şi dinamică ce se găseşte sub stratul de gheaţă.

Câteva dintre aceste lacuri sunt conectate, făcând schimb de apă. Altele, însă, sunt complet izolate, ceea ce face ca apa lor să fie neschimbată de mii de ani. Din acest motiv, cercetătorii suspectează că în acestea s-ar putea găsi microorganisme neştiute ştiinţei.

Zona Whillans nu se găseşte la o adâncime la fel de mare ca Vostok (4 km) sau Ellsworth (3 km), iar apa sa se schimbă des ca rezultat al pârâielor aflate sub gheaţă.

Măsurătorile efectuate din satelit sugerează că lacul se umple şi se goleşte des. Acest lucru a fost confirmat prin măsurătorile efectuate asupra gheţii de la suprafaţă, care se ridică în urma creşterii volumului de apă şi care ulterior scade pe măsură ce apa călătoreşte în alte locaţii.

Oamenii de ştiinţă doresc să studieze sistemele hidrologice subglaciale din Antarctica, deoarece acestea influenţează mişcările stratului de gheaţă de la suprafaţă (spre exemplu, gheaţa de deasupra lacului Whillans se deplasează aproximativ 300 de metri în fiecare an). Pentru a modela stabilitatea pe termen lung a stratului de gheaţă în contextul încălzirii globale este necesară o mai bună înţelegere a sistemelor hidrologice.

De asemenea, o mai bună înţelegere a mediilor de sub gheaţa Antarcticii ar putea oferi indicii preţioase despre posibilitatea existenţei unor forme de viaţă pe câteva corpuri cereşti din Sistemul Solar. Europa, un satelit al lui Jupiter, şi Enceladus, ce orbitează planeta Saturn, prezintă volume mari de apă lichidă sub crusta îngheţată de la suprafaţă

Astrobiologii consideră că aceşti sateliţi ar putea găzdui forme de viaţă extraterestre, sub forma unor microorganisme.

Dr. David Pearce, membru al echipei de cercetători britanici ce încearcă să ajungă la lacul Ellsworth, afirmă că reuşita americanilor este „captivantă”. „Mereu am considerat că aceste proiecte sunt complementare”, a explicat cercetătorul britanic.

„Proiectul Ellsworth este amplasat în munţii Trans-Antarctici, în cel mai înalt punct. Vostok este în regiunea platoului din centrul zonei Antarcticii de Est, iar proiectul Whillans este amplasat spre coastă, în regiunea de deltă. Aceste trei proiecte au potenţialul de a ne face să înţelegem mult mai bine fenomenele ce au loc sub gheaţă”, a adăugat Pearce.

„Rămâne de văzut ce au găsit la Whillans, dar nu m-ar surprinde să aflu că au descoperit organisme marine sau dovezi ale acestora”, a concluzionat omul de ştiinţă.
Read More

Cum se vede orasul Dubai de sus

Cum se vede orasul Dubai de sus
Alcătuită prin combinarea a peste 70 de fotografii individuale, imaginea recreează priveliştea ce poate fi văzută în filmul Misiune: Imposibilă - Protocolul fantomă (2011), când Tom Cruise se găseşte chiar în vârful faimoasei clădiri.
În fotografie pot fi observate multe dintre edificiile de marcă ale Dubaiului -  hotelul Burj Al Arab, Dubai Mall (cel mai mare mall din lume), hipodromul Meydan - şi înfăţişează uimitoarea înflorire pe care a cunoscut-o în ultimii ani acest oraş, care continuă să se dezvolte accelerat, atât ca un centru de afaceri, cât şi ca destinaţie turistică.
Autorul fotografiei panoramice este Gerald Donovan, un fotograf care locuieşte în Dubai şi care, pentru a realiza imaginea, a urcat în cel mai înalt punct al clădirii, în vârful turnului de pe acoperiş.
Acest punct se află la 200 de metri deasupra ultimului nivel la care se poate ajunge cu ascensoarele clădirii, urcând cu o viteză de 10 metri pe secundă: etajul 160.
De aici, pentru a ajunge în vârful turnului, fotograful a urcat încă 200 de metri diferenţă de nivel, pe o scară abruptă, în spirală, aflată în interiorul turnului cilindric de pe acoperişul clădirii.
Ajuns acolo, la 828 metri înălţime, a făcut câteva zeci de fotografii panoramice, fiecare cu o rezoluţie de 80 megapixeli, care au fost apoi combinate pentru a obţine  imaginea „zoom-abilă” ce poate fi rotită sau înclinată, dându-ne senzaţia că privim din vârful celei mai înalte clădiri din lume. AICI puteţi vedea imaginea „zoom-abilă”.

Imaginea a fost făcută publică pentru a marca un eveniment fotografic important - un concurs de fotografie care va avea loc în Dubai în luna martie, HIPA (sau Premiul de Fotografie Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum), cu premii foarte consistente (cele mai mari din lume), în valoare totală de 389.000 USD, Marele Premiu având o valoare de 120.000 USD.

Read More

BlackBerry Z10 un foarte bun telefon

BlackBerry Z10 un foarte bun telefon
Noul telefon ce va fi lansat de canadienii de la RIM are toate sansele sa fie un hit!

Canadienii de la RIM au mari sanse sa faca un salt fantastic cu noul BlackBerry Z10, un telefon care, din ce se stie in acest moment, bate iPhone 5 la aspect si vine cu specificatii elegante.

Cateva imagini create de Gizmodo au asezat noul telefon fata in fata cu iPhone 5, iar rezultatele nu pun intr-o lumina prea buna compania Apple.

Aceste imagini au fost construite pe baza fotografiilor aparute, pana acum, pe Internet. Graficianul Martin Hajek a facut acelasi lucru si cu iPhone 5, inainte de lansarea oficiala, iar imaginile realizate de el au fost identice cu produsul de la Apple.

Din ce se spune pe net, Z10 ar fi mai rapid decat iPhone 5 si ar avea un ecran de 4,2 inch cu o rezolutie de 1280 x 768 pixeli. Asta inseamna o densitate de 355 pixeli/inch. Pentru comparatie, iPhone 5 are 4 inch si 1136x640 rezolutie, ceea ce inseamna o densitate de 326 ppi.

Canadienii de la RIM au nevoie ca BlackBerry Z10 sa fie un telefon de senzatie, pentru a redresa compania. Gadgetul va avea concurenta serioasa nu doar din partea iPhone 5, ci si din partea Samsung Galaxy S III si Sony Xperia Z.

BlackBerry Z10 ar putea fi lansat pe 30 ianuarie.
Read More

Nicki Minaj fumeaza maria inainte sa apara la tv

Nicki Minaj fumeaza maria inainte sa apara la tv
Cântăreaţa Nicki Minaj, de 30 de ani, nu ţine secret faţă de fanii ei faptul că se droghează înainte să apară la televizor.

Vedeta, care face parte din juriul "American Idol", a fost surprinsă fumând marijuana pe platoul emisiunii pe care o jurizează.

Conform presei americane, mulţi dintre cei care lucrează cu ea, s-au plâns şefilor de acest lucru.

Ei spun că Nicki fumează atât de multă marijuana încât „se fac nori mari şi groşi de fum" pe platoul de filmare.
Read More

Un om de 74 ani creste lupi (video)

Un om de 74 ani creste lupi (video)
Werner Freund, un neamţ de 79 de ani, trăieşte în rezervaţia pe care a construit-o în Merzig, Germania, alături de 29 de lupi ce sunt grupaţi în şase haite şi provin din Europa, Siberia, Canada, regiuni arctice şi mongolice. Bărbatul, fost paraşutist profesionist, a adoptat animalele de când erau pui de la grădini zoologice sau din diferite parcuri de animale. Werner, poreclit “Omul-lup”, şi-a dedicat viaţa lupilor, de care era fascinat în urmă cu 40 de ani, iar de atunci a crescut şi a studiat comportamentul a peste 70 de exemplare.
Read More

Cum se distreaza fondatorul facebook?

Cum se distreaza fondatorul facebook?
O fotografie cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, in atentia fanilor retelei de socializare

Mark Zuckerberg a fost surprins intr-un club in mijlocul petrecerii. Fotografia a fost publicata pe pagina de Facebook a magazinului Beatport, potrivit tabloidului britanic The Sun.

Ce e atat de deosebit la un miliardar care se distreaza ca un om normal? Simplul fapt ca Zuckerberg e rareori surprins intr-o asemenea ipostaza, fiind un tip discret ce nu apare prea des in locuri publice.

Poza a fost preluata de toata presa internationala, chiar daca mai toti sunt retinuti si admit si varianta ca Photoshop-ul sa fi fost folosit in aceasta poza.

Read More

Sfaturi pentru a putea scapa de raceala

Sfaturi pentru a putea scapa de raceala
Iarna inca isi face simtita prezenta, iar peste tot in jurul tau vezi oameni care stranuta si tusesc. Mai mult decat atat, si tie parca a inceput sa iti curga nasul si-ti simti obrajii imbujorati.

Iata de ce trebuie sa tii cont daca vrei sa nu racesti sau sa treci foarte repede peste acest episod.

- Cumpara-ti propriul spray sau creion nazal. Daca il folosesti pe cel al altei persoane, este foarte posibil sa iei virusuri si bacterii straine.

- Tine evidenta pastilelor pe care le iei si a ingredientelor lor active, astfel incat sa eviti o supradoza. Este posibil ca medicamente cu nume diferite sa mearga pe acelasi principiu, iar supradoza sa iti afecteze inima, presiunea sanguina si coagularea sangelui.

- Nu folosi un descongestionant nazal mai mult de doua ori pe zi, caci vei deveni dependent si solutia nu-si va mai face efectul.

- Unele pastile iti influenteaza capacitatea de a sofa. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au simulat asemenea situatii si au determinat ca antihistaminele intarzie reflexele aproape la fel de mult ca si bautura.

- Nu te baza prea mult pe pastile. Antibioticele nu trebuie luate de la primele semne de raceala, ci doar daca boala nu trece sau se inautateste, pentru a ajuta corpul sa elimine virusul. Numai medicul ar trebui sa-ti spuna cand si ce sa iei.

Daca iei antibiotice prea des, organismul nu va mai reactiona atat de puternic si virusurile vor deveni imune la aestea.
Read More

Cum zboara masinile in viitorul apropiat (video)

Cum zboara masinile in viitorul apropiat (video)
O companie americana lucreaza la prima masina zburatoare, exact ca cele din filmele si desenele animate din copilaria noastra. Moller International este compania caredezvolta de ani buni la o masina capabila sa zboare, sa mearga pe sosea si sa ofere conditii asemanatoare unei masini normale oamenilor. Inchipuiti-va ca va puteti deplasa fara aglomeratie, stat la semafor si alte probleme terestre! Moller International a inventat deja SkyCar, masina care zboara la aproape 500 km/h la altitudini de pana la 10.000 de metri! In ea au loc patru oameni la fel ca intr-o masina. Sistemul de decolare verticala e inventia doctorului Paul Moller, cel care il vrea montat pe orice masina din viitorul extrem de apropiat! Compania dezvoltatoare a anuntat zilele trecute ca a obtinut o finantare de 80 de milioane de dolari de la Athena Technologies si se va muta din Sudul Californiei in China pentru a incepe productia primului prototip de masina zburatoare destinata maselor. Banii sunt o problema pentru ca fondurile de investitii sau oamenii cu bani nu cred in posibilitatea aparitiei unei astfel de masini revolutionare. Dar daca acesta se va demonstra a fi o alternativa reala la problema traficului si al consumului care le da batai de cap constructorilor auto in aceste momente, Moller e gata sa lanseze si Neura, aparatul care poate zbura la o distanta de 3 metri de orice suprafata: pamant, apa, nisip, zapada, combinand capacitatile lui vapor, hovercraft, ATV, snowmobil sau orice alt vehicul offroad. Athena Technologies va investi 500 de milioane de dolari in dezvoltarea ei, conform acordului semnat zilele trecute. Moller a anuntat un prototip pana la finalul lui 2013 si inceperea testelor din 2014.
Read More

Ozn-uri filmate langa soare (video)

Ozn-uri filmate langa soare (video)
Obiectele par a fi mai mari chiar decat planeta noastra
NASA a prezentat publicului mai multe imagini video care surprind niste obiecte ciudate in apropierea Soarelui, obiecte care ar trebui sa fie de dimensiuni mai mari decat planeta noastra.
In timp ce unii s-au grabit sa speculeze faptul ca in imagini ar fi OZN-uri si ca ar exista forme de viata diferite chiar in sistemul nostru solar, altii au spus ca e vorba de o anomalie inregistrata de camerele video.
Multi dintre amatorii genului science-fiction considera ca una dintre modalitatile prin care navele spatiale se pot alimenta pentru a-si continua calatoria este trecerea prin apropierea unei stelei.
Read More

Cioaca spune ca Elodia e la manastire

Cioaca spune ca Elodia e la manastire
In evidentele bisericii nu figureaza absolut nicio o persona cu identitatea avocatei disparute. Raspunsul negativ al Patriarhiei Romane vine dupa trei zile de la cererea politistului Cristian Cioaca, care era convins ca sotia lui s-ar asunde printre maici

Se pare ca Elodia nu a fost gasita in niciunul dintre cele 310 manastiri si schituri pentru maici din toata tara, Patriarhia Romana avand o evidenta centralizata a personalului.

Procurorii pun astfel capat investigatiilor si sambata i-au pus la dispozitie politisului arestat sub acuzatia ca si-ar fi omorat sotia, intreg dosarul.

Luni, cei din Ministerul Public il vor trimite in judecata pe Cristian Cioaca, cel mai probabil la Tribunalul Brasov.

Avocata Elodia Ghinescu a disparut in toamna anului 2007.

Read More

Realitatea fictiunii imaginatia creierului

Realitatea fictiunii imaginatia creierului

Realitatea fictiunii

Perceptia incepe in momentul in care creierul uman primeste informatii de la toate cele 5 simturi. Mintea proceseaza atunci informatiile senzoriale. Imaginandu-ti o realitate folosindu-te de toate simturile tale, poti ajunge la realitatea din fictiune. Imaginandu-ti cu tarie ca vei fi fericit, mai putin anxios, mai armonios etc., constientizand acest lucru prin toate simturile tale, creierul va contribui la a lua toate “masurile” pentru a transforma in realitate imaginatia ta.
Perceptia umana este foarte reala si are un potential crucial in schimbarea vietii unui om. Drept dovada poate sta efectul placebo. Oameni cu suferinte destul de grave se pot insanatosi doar gandindu-se ca au luat un medicament-minune. Creierul activeaza anumite procese din corp care elibereaza hormoni si care, la randul lor, intaresc sistemul imunitar.
De asemenea, imaginandu-ti pericolele la care esti expus fumand sau consumand alcool in exces, este mult mai usor sa renunti la aceste vicii.
Un studiu elocvent in acest sens a fost realizat cu doua grupuri de persoane care nu stiau sa cante la pian. Primul grup a luat lectii doua ore pe zi, timp de cinci zile, in timp ce celalalt grup a fost instruit ce are de facut, ce clape sa apese, si apoi au repetat mental miscarile, folosindu-se de imaginatie. La finalul celor 5 zile, a fost o diferenta, desi nu substantiala, intre grupul „antrenat mental” si grupul care a exersat pe viu cantatul la pian. Totusi, la finalul celor doua zile, grupul „antrenat mental” a avut parte de o sesiune „pe bune” de lectii de pian. Dupa aceste ore suplimentare, acestia au ajuns la nivelul grupului care a luat efectiv lectii de pian.
Read More

Colaborare Costi Ionita si Kat DeLuna

Colaborare Costi Ionita si Kat DeLuna
Super colaborare Costi Ionita si Kat DeLuna in „Always on my mind”! Anul acesta, Costi a inceput bine cu proiecte noi in cariera sa muzicala. Cantaretul si producatorul roman a colaborat de data aceasta cu faimoasa artista Kat DeLuna la piesa „Always on my mind”. Videoclipul piesei a fost realizat de Iulian Moga, iar filmarile s-au desfasurat pe pamant romanesc, la Palatul Snagov. Cum era de asteptat avand in vedere calitatile acestor artisti, atat piesa, cat si videoclipul sunt foarte frumoase. Cat despre povestea clipului, pot spune ca este destul de interesanta, actiunea desfasurandu-se la o perecere mai speciala. Insa, mai multe detalii vei afla daca urmaresti si tu videoclipul piesei mai jos.

Iata videoclipul piesei lui Costi Ionita si Kat DeLuna -„Always on my mind”
Read More

Mierea cu scortisoara combinatia perfecta

Mierea cu scortisoara combinatia perfecta
Aliment-medicament, mierea are nenumărate virtuţi pentru sănătatea noastră. Se poate utiliza pentru uşurarea digestiei, pentru tratarea rănilor infectate sau care se vindecă greu. Împotriva răcelii, a oboselii. Iată cum se foloseşte şi care sunt efectele ei.

Ia o linguriţă de miere în fiecare dimineaţă pe stomacul gol sau bea un ceai de cimbru sau rozmarin dimineaţa şi de tei seara, îndulcit (când e călduţ) cu două linguriţe de miere şi una de scorţişoară pudră.
Mierea tratează durerile de gât, distruge microbii, stimulează apetitul, calmează tusea, uşurează digestia, combate febra, facilitează tranzitul intestinal, dă forţă şi energie, calmează pielea iritată şi mâncărimile, este un bun diuretic şi facilitează un somn bun.
Mierea cu scorţişoară

- amestecă în fiecare dimineaţă o linguriţă de miere cu scorţişoară.
Această combinaţie are un efect benefic asupra inimii: reduce colesterolul din artere, întăreşte sistemul imunitar, protejează împotriva bacteriilor şi atacurilor virale, favorizează asimilarea calciului şi retenţia de magneziu de către organism.
- sub formă de mască se foloseşte împotriva acneei sau a eczemelor. Combinată cu scorţişoara, se aplică pe piele şi favorizează dispariţia coşurilor acneice. Întinde mierea amestecată cu puţină scorţişoară pe piele. Las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte faţa sau zonele afectate cu apă călduţă.
Cum alegi mierea

Mierea poate fi de câmpie, de munte, de pădure, de primăvară, de flori sau de plante şi aici e vorba de o singură plantă sau de amestecuri etc.
Cea mai bună este mierea provenită din culturile bio. Adică nepoluată de pesticide şi antibiotice. Optează pentru mierea de eucalipt, lavandă, sau cea de munte (evident, bio). Evită mierea de portocale, polifloră sau de salcâm.
Read More

Citricele foarte benefice pentru sanatate

Citricele foarte benefice pentru sanatate
Portocalele, lamaile, grapefruit-ul, limele si toate citricele sunt fructe binefacatoare pentru sanatate. Sunt principala si cea mai gustoasa sursa de vitamina C, sunt pline de apa naturala si pe langa acestea inca multe alte beneficii. Iata care sunt primele 5 beneficii exceptionale ale citricelor.
Doua portocale aduc 100% din doza zilnica de vitamina C. Doar aceasta si ar fi suficient pentru a manca citrice in fiecare zi, scrie eatingwell.com . Iata cateva motive pentru care trebuie sa consumi citrice in fiecare zi.

Scurteaza durata racelilor. Vitamina C creste eficienta sistemului imunitar. Dozele mari de vitamina C, de la 400 pana la 500 mg, mai ales din surse naturale, poat scurta durata racelilor si ameliora vizibil simptomele.

Protejeaza inima. Portocalele, grapefruit-ul, lamaile si limele sunt surse exceptionale de flavonoizi. Flavonoidele predominante in citrice sunt hesperidinele care determina cresterea nivelului colesterolului "bun" si scaderea celui "rau", dar si a trigliceridelor.

Citricele stimuleaza scaderea in greutate fiind utile in cursul dietelor pentru echilibrul perfect care exista intre nutrienti, apa si fibre. In top este grapefruitul, care are capacitatea de a mobiliza depozitele adipoase.

Aroma citricelor face ca nevoia de a pune sare in mancare sa scada. In plus acreala naturala a citricelor face mai evident gustul sarat, asa ca daca adaugi suc de lamaie in mancare o sa fie nevoie de mai putina sare.

Citricele contin o clasa speciala de antioxidanti numita limonoids, care s-au dovedit foarte activi in combaterea cancerelor pulmonare, de colon, san, dar si a cancerelor de piele si de stomac.
Read More

Royal Rumble cel mai tare meci

Royal Rumble cel mai tare meci
Royal Rumble - Luni, 28 ianuarie, de la ora 3 cel mai tare meci
Are cel mai important titlu din wrestling de 434 de zile - nimeni nu a reusit o asemenea performanta in ultimii 30 de ani! Omul caruia i-a fost taiat microfonul are un meci pe viata si pe moarte la Royal Rumble! CM Punk promite sa devina cel mai tare campion din istorie insa trebuie sa treaca peste The Rock pentru a reusi asta!

In 2012, i-a invins la Hollywood pe Jason Statham si Vin Diesel cand a castigat premiul pentru cel mai tare actor din filmele de actiune! In wrestling, l-a batut pe John Cena la cel mai important show, Wrestlemania! Acum, The Rock se intoarce cu un singur scop - sa devina pentru prima data dupa 10 ani campion WWE! Pentru a reusi asta, trebuie sa-l invinga pe cel mai longeviv campion WWE din ultimii 30 de ani, CM Punk.
E meciul pe care il astepti un an! E lupta in care nimeni nu poate anticipa castigatorul! 30 de oameni intra in ring pentru o sansa unica de a fi in Main Event la Wrestlemania! Meciul Royal Rumble e plin de vedete in acest an - fosti castigatori precum Randy Orton, Sheamus sau John Cena se lupta cu tineri care viseaza la victoria carierei precum Dolph Ziggler sau The Miz ! Numai unul poate castiga meciul

Big Show si-a pierdut titlul mondial insa vrea sa-l recupereze - are meci impotriva noului campion mondial, Alberto del Rio!
Read More

Wow pestii mananca porumbei (video)

Wow pestii mananca porumbei (video)
Patru somni au atacat câţiva porumbei care s-au oprit la mariginea unui râu să bea puţină apă.
Atunci când ies la vânătoare, somnii sunt foarte şireţi şi, cum sunt animale de pradă, reuşesc să-şi ducă la bun sfârşit misiunea.
Peştii i-au pândit şi au sărit la atac atunci când porumbeii nu se aşteptau la niciun pericol. Una din doua lovituri se finalizeaza cu moartea unui porumbel care vine sa bea apa si sa se racorească.
Somnul este un pește teleostean răpitor cu corpul lung, fără solzi, lățit în partea de dinainte, cu capul turtit, cu gura armată de dinți puternici și cu mustăți lungi.
Read More

Tirurile volvo au un nou sistem de franare

Tirurile volvo au un nou sistem de franare
VIDEO IREAL Volvo sfidează legile fizicii! Suedezii au scos sistemul de frânare care nu te lasă să faci accident: un TIR e oprit în numai câţiva metri Volvo este recunoscut de ani buni drept producătorul auto cu cele mai bune rezultate la teste de securitate, iar renumele lor nu este pătat nici de această dată. Suedezii au dezvoltat un sistem de frânare absolut revoluţionar, care aproape că sfidează legile fizicii. Noua inovaţie de la Volvo poate opri un TIR în câţiva metri, chiar şi la viteze de până la 70 de km/h. Sistemul conţine un radar şi o cameră video care identifică eventualele modificări de curs sau de viteză ale participanţilor la trafic şi astfel se activează sistemul de frânare, concomitent cu semnale luminoase şi sonore în cabina şoferului. VEZI MAI JOS MODUL INCREDIBIL ÎN CARE FRÂNEAZĂ NOILE CAMIOANE VOLVO!
Read More

Galaxy Xcover 2 - rezistent şi cu dotări decente

Galaxy Xcover 2 - rezistent şi cu dotări decente
În august 2011, Samsung lansa Galaxy Xcover, un smartphone ce putea fi tăvălit prin noroi. Cel puţin aşa ne lăsau să credem fotografiile de presă. Specificaţiile sale nu era însă de top, ci se situau mai degrabă la limita dintre segmentele entry level şi mainstream. Fără să mai aştepte deschiderea expoziţiei MWC, Samsung a prezentat astăzi urmaşul acelui model, Galaxy Xcover 2. El păstrează aceeaşi carcasă rezistentă, ce protejează telefonul în apă de 1 m adâncime timp de 30 minute. Specificaţiile sale sunt la un alt nivel acum, aşa cum veţi vedea în lista de mai jos.

Samsung Galaxy Xcover 2 - rezistent şi cu dotări decente

    Ecran: 4”, 480x800
    Sistem de operare: Android 4.1
    Procesor: 1 GHz, dual core
    RAM: 1 GB
    Memorie internă: 4 GB
    Card: microSD
    Cameră foto: 5 MP, filmare 720p
    WiFi: 802.11b/g/n
    3G: HSDPA, 14,4 Mbps
    GPS: Da, plus GLONASS
    Bluetooth: 4.0
    Ceritificare: IP67
    Baterie: 1.700 mAh
    Dimensiuni: 130,5 x 67,7 x 12 mm
    Greutate: 148,5 g

Din imagini putem observa că Samsung Galaxy Xcover 2 arată destul de bine, păstrând o grosime decentă de 12 mm. Şurubul capacului de pe spate este esenţial pentru ca smartphone-ul să nu se desfacă atunci când este scăpat pe jos. Producătorul a păstrat butoanele fizice de la baza ecranului, foarte importante atunci când dispozitivul este utilizat în ploaie. Procesorul şi camera foto au primit un upgrade semnificativ, iar ecranul are acum o rezoluţie decentă.
Samsung Galaxy Xcover 2 este aşteptat pe piaţă la sfârşitul lunii februarie. Preţul nu a fost anunţat, însă în Suedia el este disponibil la precomandă contra sumei de 310 €.
Read More

Miere de albine face pielea frumoasa

Miere de albine face pielea frumoasa
Oferă pielii tot ce e mai bun şi las-o să "guste"din cel mai dulce ingredient. Nutritivă, cu acţiune antiiritantă, cu rol cicatrizant şi excelente proprietăţi de hidratare, mierea rămâne unul dintre ingredientele-minune de care pielea are nevoie, mai ales iarna.
Curăţă în profunzime

De mare ajutor în cazul tenului gras şi pentru zonele cu puncte negre, următoarea combinaţie aduce trei beneficii: curăţă în profunzime, luminează tenul şi hidratează. Pentru rezultate bune, foloseşte-o săptămânal. Pisează două linguriţe de zahăr brun şi combină-le cu două linguriţe de miere. Pune apoi sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie şi amestecă încet, până obţii o pastă. După ce ai curăţat bine tenul, aplică amestecul într-un strat uniform, evitând zona ochilor şi lasă masca să acţioneze 10 minute. Înainte de a o îndepărta, umezeşte degetele şi masează uşor pielea, în special în zonele în care
ai porii încărcaţi. Clăteşte apoi bine cu apă călduţă şi aplică o cremă uşoară, hidratantă.
► Tratează coşurile

O combinaţie cunoscută pentru astfel de probleme ale tenului e cea dintre miere şi scorţişoară măcinată. Amestecă bine trei linguri de miere cu o linguriţă de scorţişoară şi aplică pe zonele afectate. E recomandat ca masca să fie aplicată seara şi lăsată să acţioneze pe timpul nopţii. Dimineaţa îndepărteaz-o cu apă călduţă. Înainte de aplicare, testează masca într-o altă zonă, ca să fii sigură că nu îţi produce iritaţii.
► Hidratează intens

Pentru pielea aspră şi deshidratată, mierea acţionează ca un balsam. Combină două linguri de miere cu două de iaurt şi amestecă bine. Aplică pe tenul curat, lasă să acţioneze 5 minute şi clăteşte apoi cu apă călduţă. Această mască hrăneşte epiderma fără să aibă un efect gras.
► Repară buzele crăpate

Un strat subţire de miere aplicat pe buze de cel puţin două ori pe zi este cel mai simplu şi rapid remediu în special iarna, când acestea sunt crăpate, uscate şi iritate de frig. Cu proprietăţi nutritive şi hidratante, mierea reuşeşte să repare suprafaţa buzelor în timp record.
► Îngrijeşte zonele uscate

Mai exact mâinile, coatele, călcâiele, zone care se deshidratează repede şi se refac greu. Un tratament reparator pe bază de miere e tot ce ai nevoie: combină cantităţi egale de miere şi ulei de măsline şi aplică mixtura pe zonele cu probleme. Lasă masca între 5 şi 15 minute, apoi spală-te cu apă caldă. Usucă pielea bine şi continuă îngrijirea cu o cremă hidratantă.
Read More

SpaceLiner un avion supersonic rapid

SpaceLiner un avion supersonic rapid
În doar 90 de minute, SpaceLiner, un avion spaţial hipersonic suborbital va putea transporta 50 de pasageri din Europa în Australia. Acesta este planul măreţ pe care specialiştii de la Centrul Aerospaţial German speră să îl pună în practică până în anul 2050. 
Pentru a realiza transportul, vehiculul va fi ajutat de o rachetă care îl va trimite în atmosfera superioară a Pământului, atingând o viteză de 24 de ori mai mare decât cea a sunetului.
Deocamdată, inginerii nu au stabilit care va fi forma ideală a avionului dar ei speră ca în următorii 10 ani proiectul să fie într-o stare avansată astfel încât să atragă fonduri private. Conceptul actual include o rachetă booster, pentru lansare, şi un modul care să transporte pasagerii. Astfel, timpul unui zbor din Statele Unite până în Europa ar putea fi parcurs în doar 30 de minute, dar asta doar dacă pasagerii vor fi dispuşi să plătească preţul de câteva sute de mii de dolari. La doar 8 minute după lansare, călătorii vor ajunge la altitudine de 75 - 80 de kilometri.
Avionul spaţial va fi alimentat cu oxigen lichid şi hidrogen astfel încât în atmosferă să nu fie eliminaţi decât vapori de apă şi hidrogen. Cât despre racheta booster, după lansare ea se va întoarce imediat pe Pământ unde va fi pregătită pentru reutilizare. O aeronavă ar putea prelua racheta din aer pentru a o îndrepta spre un aerodrom.
Cea mai mare provocare pentru oamenii de ştiinţă este crearea designului, a unei forme capabile să supravieţuiască căldurii intense provocate de zborul la viteze hipersonice prin atmosfera superioară. Soluţia ar fi dezvoltarea unor noi tehnologii şi îmbunătăţirea scuturilor de protecţie împotriva căldurii care să ferească partea din faţă a aeronavei.
De asemenea, locurile din care va fi lansat şi în care va ateriza SpaceLiner vor trebui create special, departe de zonele locuibile.
Pentru designul avionului spaţial se vor folosi rezultatele proiectului FAST20XX (Future High-Altitude High-Speed Transport 20XX), finanţat de Uniunea Europeană.
Read More

Al treilea ochi sau glanda pineala

Al treilea ochi sau glanda pineala
Cândva, multe dintre creaturile lumii aveau, pe lângă perechea de ochi pe care ne-am obişnuit s-o vedem la animale, un al treilea ochi, aşezat în creştet. Vestigiu al unei etape timpurii şi misterioase a evoluţiei, acest ochi există încă, sub diferite forme, la mai multe specii de vertebrate şi chiar şi omul are, ascuns adânc în creier, un organ special, încă prea puţin cunoscut, care era cândva asociat acestui ochi.
La om, e vorba despre glanda pineală, sau epifiză, un mic organ aşezat aproape în centrul creierului şi a cărui funcţie secretoare este încă prea puţin înţeleasă. Se ştie că este influenţată de lumină, că are legătură cu ciclul zi-noapte, cu somnul şi cu dezvoltarea sexuală, dar ne rămân încă multe de aflat despre ea.
Dar cum ne-am ales noi cu glanda pineală şi cum se explică misterioasa ei legătură cu lumina şi întunericul?
Cândva, în cursul evoluţiei vertebratelor, acestea au fost dotate de natură cu un aşa-numit ochi parietal (sau ochi pineal), care, împreună cu glanda pineală, formau un tot funcţional ce intra în alcătuirea epitalamusului, o regiune a creierului. Cu timpul, cele mai evoluate dintre vertebrate -  păsările şi mamiferele - au pierdut acest al treilea ochi, ochiul parietal, păstrând doar glanda pineală. Alte vertebrate, însă, mai au încă vestigii ale acestui organ fotosensibil, iar la unele structura lui este tulburător de asemănătoare cu cea a a ochilor obişnuiţi. 
O serie de vertebratele primitive - peşti placodermi, ostracodermi, crossopterigieni, chiar şi unele tetrapode timpurii - ne-au lăsat fosile care prezintă, la nivelul craniului, o adâncitură (ca o orbită) care pare să fi adăpostit un organ parietal. La unele dintre cranii există şi un foramen (o deschidere) în creştet, prin care ochiul parietal primea lumina. Dar mai există el şi la verterbratele actuale?
Fiind o trăsătură străveche a vertebratelor, ce tinde să dispară pe măsură ce acestea au evoluat spre forme mai moderne, este logic că, dacă el mai există şi la unele specii de azi, atunci ar trebui să-l căutăm la speciile vechi, membre ale unor grupuri apărute de timpuriu. 
Şi, într-adevăr, organul parietal se întâlneşte la unii amfibieni şi la câteva specii primitive de reptile şi de peşti. La cele mai multe, el este redus; se mai observă conturul lui pe suprafaţa dorsală a capului şi este posibil să mai aibă un rol în fotorecepţie, dar prea multe nu ştim despre asta.
Iar glanda pineală  - ca şi „perechea” sa, ochiul parietal pe care noi l-am pierdut în cursul evoluţiei - îşi păstrează şi ea misterul. Lumina şi întunericul, sexul şi moartea, asociate cu ea - fie şi numai sub formă de presupuneri încă neconfirmate -, fac din această rămăşiţă a celui de-al treilea ochi o parte foarte enigmatică a corpului nostru, încă atât de puţin cunoscut şi înţeles în întregul său.
Read More

Google si propria companie de telefonie

Google si propria companie de telefonie
Google vrea sa construiasca o retea wireless "experimentala" de mare viteza la sediul din Mountain View, California. Reteaua construita de Google ar putea fi primul pas spre dezvoltarea unui serviciu telecom, potrivit blogului de tehnologie al WSJ, citat de Mediafax. Google a depus saptamana trecuta la Comisia Federala de reglementare a sectorului comunicatiilor din SUA o cerere de licenta pentru instalarea unui "serviciu radio experimental" cu o raza de doua mile (3,2 kilometri) care sa ofere acoperire la sediul companiei. Reteaua ar functiona in banda 2.524-2.625 MHz, frecvente care nu pot fi accesate de niciun telefon mobil de larg consum, inclusiv dispozitivele Android sau iPhone-ul. Relevanta frecventelor mentionate vine din afara SUA. Operatorii telecom din China, Brazilia si Japonia au inceput deja sa construiasca retele in banda respectiva. Aceste frecvente ar fi eficiente in special in centre urbane dens populate, iar investitiile in astfel de retele pe piete majore precum China, Brazilia si Japonia vor conduce cu siguranta la aparitia de telefoane compatibile. Contactat de WSJ, un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze scopul final al cererii depuse la guvern, precizand doar ca Google face des experimente. In document se mai precizeaza ca reteaua experimentala va avea centrul in cladirea de unde lucreaza echipa Google Fiber, parte a diviziei Google Access care a lansat anul trecut, in Kansas City, servicii de internet cu infrastructura fixa cu viteze de pana la un gigabit pe secunda. Google Access a inceput de asemenea instalarea unui serviciu gratuit de internet prin WiFi in cartierul newyorkez Chelsea, iar orasul Mountain View este acoperit de asemenea de un serviciu gratuit WiFi oferit de Google. Google nu detine in prezent licente de operare in frecvente wireless, insa documentul precizeaza ca reteaua experimentala va face uz de spectrul controlat de operatorul Clearwire Corp. Reprezentantii Clearwire au refuzat sa comenteze informatiile. Google a purtat discutii anul trecut cu operatorul de TV prin satelit Dish in incercarea de a incheia un parteneriat pentru dezvoltarea unei retele wireless de larga acoperire.
Read More

Cea mai rapidă mașină din lume?

Cea mai rapidă mașină din lume?
Ce se întâmplă când „tragi” de un Lotus Exige doar atât cât să înghesui în el un motor de 1.244 de cai putere de la un Corvette? Se întâmplă să obții cea mai rapidă mașină din lume. Condus de Philip Robertson, bolidul Hennessey Venom GT a reușit să accelereze de la 0 la 300 de kilometri pe oră în doar 13,63 de secunde. Prin comparație, fosta deținătoare a recordului Giunness, Koenigsegg agera R, a accelerat la o viteză de 322 kmph în 17.68 de secunde, iar anterior, Bugatti Veyron Super Sport a trecut de 300 kmph în 22,2 secunde. Hennessey va produce 29 de mașini Venom GT, la un preț de 1,2 milioane de dolari exemplarul. Cea mai rapidă mașină din lume
Read More

E incredibil ce pot sa faca oamenii astia (video)

E incredibil ce pot sa faca oamenii astia (video)
Hai ca tot ce se vede in video-ul urmator pare totul un sf dar nu este.
Viata este frumoasa daca ai curaj. Prin exercitiu si straduinta unii oameni ajung la performante greu de imaginiat. Urmareste-i in urmatorul material!
Read More

Obama atrage muste

Obama atrage muste
Nici măcar bodyguarzii preşedintelui nu au fost în stare să oprească o muscă să îşi atingă scopul. Aşa s-a întâmplat joi, la Casa Albă, când insecta a aterizat exact pe fruntea lui Barack Obama, în momentul în care preşedintele reales în al doilea mandat prezenta doi noi membri ai echipei sale. Larry Downing, fotograful agenţiei Reuters, a surprins momentul.
Obama a încercat să o gonească, dar fără succes. Nici măcar serviciile secrete ale preşedintelui nu s-au putut “lupta” cu ea.
“Chestia asta a început să mă plictisească”, a spus la un moment dat Obama, arătând cu degetul spre musca ce l-a agresat vreo 5 minute încontinuu. În final, insecta insistentă şi-a găsit locul direct în mijlocul frunţii preşedintelui!
Read More

Video disponibil pe reteaua Twitter?

Video disponibil pe reteaua Twitter?
Twitter a trecut la un nou alt nivel de săptămâna aceasta de când a anunțat introducerea unei nou caracteristici pe care utilizatorii săi o pot folosi. Rețeaua de microblogging a intrdosu un soi de serviciu video disponibil, din păcate, printr-o aplicație separată numită vine. Twitter descrie noul serviciu în următoarele cuvinte: ”La fel ca și mesajele transmise pe Twitter introducerea video-urilor prin Vine (care pot avea maximum 6 secunde) creativitatea este sporită. Acum vă puteți crea și distribui imagine, sunet și mișcare suntem curioși ce veți crea”. E o descriere cam scurtă dar interesantă nu? Pentru moment, Vine nu este integrat în Twitter ci e mai repede o aplicație separată. Aceasta poate fi găsită doar pentru iPhone și iPod touch în App Store și există promisiuni că oamenii de la Twitter se străduiesc să o aducă și pe alte platforme.
Vine aveți la un simplu click
Read More

Un motociclist cu o viteza incredibila (video)

Un motociclist cu o viteza incredibila (video)
Un motociclist urcat în şaua ueni motociclete de mare viteză, Kawasaki Ninja ZX-10, a postat pe internet imagini incredibile, suprinse pe autostrada Augsburg - Munchen, cu ajutorul unei camere montate pe cască. Distanţa de aproximativ 50 de kilometri a fost străbătută în mai puţin de un sfert de oră, rezultând o medie de aproximativ 210 km/h, însă nu asta e partea interesantă a clipului. Pilotul motocicletei a avut surpriza ca la un moment dat să fie depăşit de un Audi RS6 ABT, în timp ce rula cu 299 km/h, viteza limitată prin construcţie. Lovit în orgoliul propriu, motociclistul s-a încăpăţânat să-i ia faţa "smecherului" aflat la volanul bolidului pe patru roţi, manevra reuşind după câţiva kilometri parcurşi în mare viteză.
Read More

Cum danseaza unu bebe Gangnam Style

Cum danseaza unu bebe Gangnam Style
Piesa Gangnam Style, interpretata de sud-coreeanul Psy, a ajuns un hit atat de mare incat bebelusii ajung sa danseze pe ritmurile melodiei inca dinainte de a invata sa mearga. Un material video incarcat pe You Tube ne prezinta cum un copil de doar 7 luni din Coreea de Sud imita destul de bine miscarile cunoscutului Psy. Pana in acest moment, clipul a fost vizionat de aproape 900.000 de utilizatori si va invitam si pe dumneavoastra sa urmariti miscarile simpaticului bebelus:
Read More

Produse noi brosura Lady's

Produse noi brosura Lady's

 Happy Colon noutate in Romania - un Supliment alimentar la un pret de 99 lei comandat prin Ladys.
La comandarea fiecarui flacon primiti si brosura de promovare care contine informatii foarte utile si interesante despre modul cum este conceput produsul si cum trebuie consumat astfel incat sa deveniti :
Mai sănătoasă, mai frumoasă!
Happy Colon brosura Lady's mai jos.
Produse noi marca  Lady's
Read More

Sucul de grapefruit foarte bun pentru plamani si ficat

Sucul de grapefruit foarte bun pentru plamani si ficat
Vitaminele, mineralele şi antioxidanţii sunt atât de necesare organismului la început de primăvară. Pe toate le găsim din belşug în sucurile de fructe.
Sucul de mere. Diuretic, tonic, antiseptic şi antireumatismal, sucul de mere este indicat în astenie fizică şi intelectuală, în anemie şi demineralizare, însă este folosit şi în cazuri de reumatism, gută, obezitate, stări febrile, gastrită, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Este plin de vitamine şi întăreşte organismul.
Grepfrut. Cu aportul său de minerale şi vitamine, enzime şi acid citric, grepfrutul stors are efecte tonice, depurative şi antihemoragice. Este indicat în anorexii, oboseală, dar şi afecţiuni pulmonare. Dacă ai carenţe de vitamina C, bea 1 pahar de suc de grepfrut pe zi. Sucul de grapefruit foarte bun pentru plamani si ficat acesta curata ficatl de bacterii prin sucul amarui si plamanii vor fi revergorati.
Sucul de pere. Acesta conţine acizi, hidraţi de carbon, vitamine, săruri minerale. Este recomandat celor care suferă de reumatism, gută, astenie, TBS, dar şi în timpul sarcinii. Sucul de ananas. Un pahar de suc de ananas, băut zilnic ajută la curăţarea vaselor sanguine de tot felul de depuneri, prevenindu-se astfel, accidentele vascular-cerebrale şi infarctul miocardic. Persoanele care suferă de ulcer gastric sau hiperaciditate trebuie să fie atente deoarece sucul de ananas creşte aciditatea sucului gastric.
Read More

50 Cent, Snoop Dogg si Young Jeezy au scos ceva tare

50 Cent, Snoop Dogg si Young Jeezy au scos ceva tare

50 Cent a lansat cel mai nou clip al său pentru “Major Distribution”, piesă realizată în colaborare cu Snoop Dogg si Young Jeezy. 

“Major Distribution” este cel de-al treilea single extras de pe albumul “Street King Immortal”, material ce va apărea în primăvara lui 2013.
 Snoop Dogg,50 Cent si Young Jeezy au colaborat si au scos ceva tare un video cu femei, aur si fumul lui Snoop Dogg care face toata melodia

Pentru a asculta piesa intrati aici
Read More

Lady Gaga va scoate un nou album

Lady Gaga va scoate un nou album
Fanii cântăreţei Lady Gaga aşteaptă cu nerăbdare data lansării noului album, “ARTPOP”, care reprezintă cel de-al treilea material discografic de studio din cariera sa.
 Producătorul de 23 de ani cu care a lucrat Lady Gaga şi la albumul “Born This Way”, pe numele său de scenă Zedd, a spus despre “ARTPOP”: “Problema e că eu sunt foarte ocupat şi merg în turneu, dar ea e şi mai ocupată decât mine, aşa că e foarte greu să ne găsim timp să terminăm albumul. Deja lucrăm la el de un an. Încă mai e mult de munca, o să fim ocupaţi şi luna viitoare”.

Tânărul producător din Rusia a mai adăugat “Am făcut cam zece piese. Poate vor fi cinci pe album sau zece, va conţine tot ce vrem noi”.
Read More

Piqué si Shakira au devenit parinti

Piqué si Shakira au devenit parinti
Fotbalistul Gerard Piqué (25 de ani) şi iubita lui, frumoasa columbiană Shakira (35 de ani), sunt în culmea fericirii. Cântăreaţa l-a născut marţi seară, la clinica Teknon din Barcelona, pe băieţelul lor: Milan Piqué Mebarak!
Shakira, care a născut prin cezariană, deoarece durerile abdominale provocate de contracţii deveniseră de nesuportat, a explicat de ce ea şi tăticul Gerard Piqué au ales să-şi numească fiul Milan. “În slavonă, Milan înseamnă «drag», «milostiv» şi «iubitor »; în latina veche, «entuziast » şi «muncitor », iar în sanscrită, «unificare »”, a declarat frumoasa cântăreaţă pentru site-ul său oficial.

Read More

Este benefic alcoolul pentru organism?

Este benefic alcoolul pentru organism?
Stalpii unei bune sanatati sunt dieta echilibrata, exercitiile fizice si lipsa stresului. Totusi, la acestea se poate adauga si consumul moderat de alcool.

Organismul poate beneficia de pe urma alcoolului, si inca cum.

Iti protejeaza inima

Vinul rosu iti protejeaza inima, asa ca poti sa bei in fiecare seara un pahar de Merlot. Astfel, vei scadea riscul de boli cardiace cu pana la 40%, dupa cum arata studiile de la Harvard. Colesterolul rau este scazut si cel bun creste, arterele nu se mai infunda si ai parte de multi antioxidanti.

Previne depunerea grasimii pe abdomen

Vei reusi mai usor sa ai un abdomen plat daca bei cate un cocteil din cand in cand. Femeile care consuma putin alcool la o masa au tendinta de a manca mai putin, in special carbohidrati. Bea o bere light sau un paharel de tarie si vei consuma mai putine calorii, fara sa le duci lipsa.

Reduce riscul de diabet

Studiile arata ca, in cantitati moderate, alcoolul reduce riscul de a suferi de diabet.

Daca alegi sa bei un Bloody Mary, esti de doua ori mai castigat, caci vei beneficia si de antioxidanti puternici, precum licopenul, gratie rosiilor.

Creste capacitatea cerebrala

Stii deja cum este afectat negativ creierul de catre alcool, dar atunci cand il consumi moderat, alcoolul iti ajuta creierul. Este prevenita boala Alzheimer si alte forme de dementa si chiar declinul cognitiv. Vinul, in special, ajuta in acest sens.
Read More

Iar se scumpeste berea si tigarile?

Iar se scumpeste berea si tigarile?
Veşti proaste pentru vicioşi! Creşterea accizelor va scumpi, începând cu data de 1 aprilie, ţigările şi berea.
Acciza pentru mia de ţigări va ajunge la 81,78 euro, în creştere cu 3,3%, iar scumpirea va fi cu 15-20 de bani pentru un pachet. Majorarea accizei la bere va fi de 10%, astfel că, pentru marii producători, nivelul accizei este de 0,8228 euro pe hectolitru, iar pentru micii berari, 0,473 euro pe hectolitru. Producătorii de bere cred că măsura nu va duce decât la scăderea consumului, pe fondul diminuării veniturilor românilor din ultimii an.
Asa ca eu sincer ma las de tigari si de baut si stau la locul meu in loc sa dau bani dublu pe aceste vicii care zic eu nu aduc nici un folos.
Read More

Bahmu vrea sa-l faca gelos pe Prigoana

Bahmu vrea sa-l faca gelos pe Prigoana
Adriana Bahmuţeanu (38 de ani) e mândră nevoie mare de noua ei siluetă, iar faptul că a slăbit 15 kg îi dă încredere. Ieri, la judecătoria unde are loc divorţul său de Silviu Prigoană (49 de ani), Bahmu a intrat în curtea instituţiei la braţul unui ziarist, chiar sub ochii fostului deputat.
Zâmbitoare şi plină de viaţă, Adriana Bahmuţeanu a sosit încă de la primele ore ale dimineţii la judecătorie, pregătită, după cum a susţinut, să pună punct mariajului cu fostul deputat Silviu Prigoană. Îmbrăcată frumos, cu fustă mini de culoare neagră, Bahmu a părut mândră de noua sa siluetă şi n-a avut nici o reţinere în a trimite săgeţi către fostul partener.
Mai întâi, l-a lovit pe Prigoană în ceea ce priveşte legătura cu copiii lor, lăsând să se înţeleagă că Eduard şi Maximus apreciază mai mult relaţia cu bărbaţii prieteni de familie decât cu propriul tată. În timp ce magistraţii ce le judecă divorţul au luat o pauză, vedeta a profitat de faptul că Prigoană s-a refugiat în maşina parcată chiar în faţa judecătoriei şi, conştientă că e urmărită de privirile acestuia, şi-a etalat formele în drum spre uşa instituţiei, însă nu oricum, ci la braţul ziaristului pe care susţine că micuţii ei îl numesc “tăticul lor special”.
Read More

Cel mai bun editor poze online

Cel mai bun editor poze online
Pixlr.com este un site care ne pune la dispoziţie mai multe editoare foto online cu ajutorul cărora putem modifica poze online şi le putem aplica anumite efecte grafice / artistice.
Are o interfaţă prietenoasă şi este uşor de folosit chiar şi de către persoanele care nu au prea multă experienţă în editarea fotografiilor
Este gratuit poate fi folosit online (nu necesită nici un fel de instalare) si plus ca este disponibil şi în limba română
 
Read More

Afinele o bomba cu minerale si vitamine

Afinele o bomba cu minerale si vitamine
Consumul de afine (inclusiv fructele congelate) oferă protecţie pentru inimă în cazul  persoanelor care suferă de sindrom metabolic (o asociere de probleme: grăsimea abdominală, hipertensiunea, hiperglicemia, trigliceridele mărite care cresc riscul de atac de inimă şi de diabet). Efectul benefic se datorează antocianidinelor, substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge, formarea cheagurilor de sânge în artere şi previn creşterea tensiunii arteriale.
Foarte bogate în fibre, în vitamine (B1,P,C) şi în minerale, precum fosforul, calciul, magneziul, potasiul, afinele (Vaccinium, myrtillus) contribuie la detoxifierea totală a organismului. „În anotimpul rece, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, trebuie să apelăm la ajutorul diferitelor preparate din aceste fructe miraculoase: infuzia, siropul şi decoctul din boabe uscate, cu un efect dovedit în tratamentul a peste 100 de afecţiuni, de la cele hepatice, de plămâni şi până la cele digestive. Totodată, ceaiurile preparate din frunzele şi din florile plantei sunt indicate în afecţiuni precum: diabetul, enterita, colita şi oboseala cronică. De altfel, terapeuţii apreciază că afinul este insulina verde a diabeticilor.
În timp, infuzia din frunze şi cura de afine şi-au dovedit eficienţa   în scăderea valorii ureei din sânge, în refacerea tonusului la persoanele în vârstă şi a copiilor mofturoşi la mâncare. Şi în tratamentul bolnavilor de tuberculoză, afinul este un adjuvant valoros. Sucul de afine  în stare proaspătă  (200 g), băut dimineaţa pe stomacul gol, ameliorează acuitatea vizuală, stimulează apetitul, are proprietăţi antihemoragice şi este eficient în tratamentul flebitei, infarctului miocardic şi febrei tifoide. De asemenea, în timpul iernii, din boabele uscate se prepară o băutură  recomandată în combaterea colibacilozei şi diareii.
Read More

Cursuri gratuite si un certificat de absolvire

Cursuri gratuite si un certificat de absolvire
Din intamplare cautand ceva pe internet niste cursuri gratuite la una dintre cele mai mari universitati din lume. Site-ul este coursera.org si toate cursurile sunt in format video si in limba engleza. Ceea ce este interesant este faptul ca la sfarsitul fiecarui curs poate fi obtinut un certificat de absolvire.
Site-uri de acest tip vor reusi sa revolutioneze educatia si cred ca nu vom mai avea nevoie de diplome de la diferite scoli si astfel ne educam singuri si nu ne ramane decat sa dovedim ceea ce stim. Sunt curios ce parere aveti de acest site, asta dupa ce bineinteles il navigati
Ce parere aveti de siteul coursera.org care va ofera posibilitate de a face niste cursuri gratuite fara a venicu cu vreo dipluma si la sfarsitul cursurilor primiti un certificar de absolvire unde va puteti angaja.
Read More

ROMANII AU TALENT revine in 2013 cu un nou sezon

ROMANII AU TALENT revine in 2013 cu un nou sezon
Smiley, Pavel Bartoș și cei 3 membrii ai juriului vă așteaptă la preselecțiile care au loc în cele mai mari orașe din România. Ramane de vazut ce oameni vor veni pe scena sa ne incante cu talentele lor de romani.
Înscrierile se pot face și pe inscrieri.romaniiautalent.ro.

Formularul de înscriere se completează cu majuscule, fiecare membru al unui grup trebuie să completeze un formular separat.
Românii au talent caută cântăreți solo, dresură de animale, acrobații, grup vocal instrumental, comedianți, ventriloc, numere de magie, imitatori sau alte talente.

Dar când începe Românii au talent? Momentan se fac înscrierile pentru show-ul ROMANII AU TALENT 2013, acestea se fac online pe site-ul romaniiautalent.ro, dar și direct in locatiile special organizate in orasele in care vor avea loc preselectiile pentru spectacol. Sezonul 3 de Romanii au talent 2013 incepe in luna februarie.
Read More

Sisu Tudor nu poate sa iasa din inchisoare

Sisu Tudor nu poate sa iasa din inchisoare
Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare provizorie a cântăreţului hip-hop Tudor Sişu, făcută după executarea a două treimi din pedeapsa de patru ani de închisoare primită de artist în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de droguri, decizia instanţei putând fi contestată.

Instanţa a respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată făcută în cazul lui Tudor Sişu. Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria a stabilit că Tudor Şisu poate formula, din nou, o astfel de cerere, după 28 martie, dacă solicitarea deja depusă va fi respinsă definitiv de către Tribunal, conform mediafax.

ICCJ a respins, în 22 octombrie 2012, recursul cântăreţului de hip-hop Tudor Sişu faţă de pedepsele instanţelor inferioare care l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Avocatul artistului spune atunci că acesta ar putea fi eliberat condiţionat până de sărbători.

Tudor Sişu şi alţi 15 membri ai unui grup infracţional au fost arestaţi preventiv în mai 2006. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului instanţei supreme i-au acuzat pe cei 16 că, într-un an, au distribuit în Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.

Instanţa a decis condamnarea cântăreţului la patru ani de închisoare cu executare.

Sişu a mai fost închis pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. El fusese arestat în octombrie 2003, la câteva zile după ce Poliţia a prins doi traficanţi de stupefiante din Târgovişte şi a făcut o percheziţie în apartamentul lui.

Cântăreţul a fost eliberat în octombrie 2005, iar în mai anul următor a fost din nou arestat.

În 25 septembrie 2009, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Tudor Şisu într-un alt dosar, pentru cultivarea, producerea, fabricarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu.
Read More